Marilyn Monroe 36-os méretű ruhákat viselt, cseppet sem volt telt, de nem volt szoborszerűen kidolgozott teste, és tónusos hasizma. Az ötvenes-hatvanas években nem a feszesítés volt a lényeg egy nő karcsúságát illetően, és abból sem csináltak drámát, ha a szűk ruha nem egy deszkaszerű hasfalra feszült rá.

hirdetés

Manapság a szexinek kikiáltott Instagram-modellek egészen más testideált próbálnak közvetíteni. Hatásukra sokan akkor is elbizonytalanodnak az alakjukat illetően, ha nincs rajtuk pluszkiló, hanem átlagos a testfelépítésük. Rengeteg nő érzi úgy, hogy nem felel meg a csinosságról alkotott képnek, mert vastag a karja, nincs rés a combjai között, esetleg nem vasalódeszkaszerű a hasa, szépen kirajzolódó izomtónusokkal.

Pedig az ideális nő nem írható le pusztán testi sajátosságokkal. A szexi fogalmát boncolgatni éppúgy lehetetlen, mint meghatározni a szépség feltételeit. A megjelenésen túl ugyanis, a kisugárzás is sokat nyom a latban.

Marilyn Monroe mai szemmel is szexi

Igaz, az ötvenes-hatvanas években éppúgy szigorú elvárásoknak kellett megfelelnie egy szexszimbólumnak, akkoriban a nőiesen formás, arányos test, valamint a keskeny derék hódított, ebbe az ideálba pedig nem tartoztak bele a kidolgozott izmok.

Így senki nem ütközött meg azon, hogy Marilyn Monroe hasa is redőzik, amikor leül, és ha belegondolunk, mai szemmel is irtó dögös a színésznő. Ha ránézünk, nem azt látjuk, hogy bizony feszesítenie kellett volna, ezért felesleges ilyesfajta „hiányosságok” miatt önmagunkat szapulnunk a tükör előtt.

Talán nem titok, hogy a kockás hasú Instagram-modellek, akik feszes integető izommal, és szoborszerűen kidolgozott fenékkel bírnak, szigorú étrendet követnek, és hetente legalább négyszer-ötször, vagy mindennap sportolnak. Jut idejük külön kar-, comb-, popsi, has- és háterősítő napot tartani a súlykarbantartó kardiózás mellett, és nem egyszer személyi edző foglalkozik velük. Bár Marilyn Monroe sem vetette meg a testmozgást, nem volt ennyire ráfeszülve az alakformálásra.

Hogy milyen az ideális nő, azt képtelenség, és valójában felesleges is megfejteni. De tény, hogy attól senki sem lesz kevésbé szexi, ha kicsit kidomborodik a hasa, vagy tónustalan a karja, combja, háta. A kidolgozott test szép tud lenni, de a formás női alak efféle törekvések nélkül is vonzó.

Marilyn Monroe alakja gyakran változott a pályafutása során. Időnként felkapott magára egy kicsit – eleinte a vetélések miatt, később az altató és antidepresszáns gyógyszerek hatására küzdött súlyingadozással-, de ez a változás sohasem volt túlságosan szembetűnő. A férfiak pedig – kis hassal, vagy anélkül -, változatlanul bolondultak érte.

Kiemelt kép: Sunset Boulevard/Corbis/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés