A réteges öltözködés elengedhetetlen elemei azok az alapdarabok, melyek letisztultságuk révén remekül összeférnek a különleges divatjegyekkel. Az egyszerű felsők gyakran nem kapnak kellő megbecsülést, pedig a jól felépített stílus alappillérei.

hirdetés

A pulóver, a kardigán és a blézer csak három darab a legfontosabb őszi kellékek közül. Ezeknek a beszerzésekor hajlamos túlköltekezni az ember, hiszen a megjelenés lényegi pontjai, melyek elsőként bukkannak elő a dzseki és a kabátka alól. Ám fűtött helyiségben a vastagabb rétegek gyakran lekerülnek, és nem árt, ha ez a mozdulat nem bontja meg a szett összhangját.

Nőies őszi felsők: a réteges öltözék alapjai

A hosszú ujjú, vékonyabb típusú felsők unalmasnak tűnnek a vállfán, viszont sokoldalú variálhatóságuk teszi őket izgalmassá. Blézerrel, nagymamakardigánnal, kötött mellénnyel egyaránt kombinálhatod őket, ráadásul elég sok stílusvariációt kibírnak, így akár vagány, retró, vagy nőies összeállításokban is gondolkodhatsz.

Néhány semleges árnyalatú, és egy-két színes kreációval már egész jól ki lehet bekkelni a hideg szezont, hiszen bőrszoknya, kosztümnadrág, és farmer mellé éppúgy társíthatod a szerzeményeidet. Ráadásul barátságosabb áron kaphatóak, mint a pulóverek, és sokkal változatosabbá tudod tenni velük a megjelenésedet.

 

Most leginkább a nyolcvanas-kilencvenes évekre hajazó szűk, bordázott felsők futnak a kínálatban, melyek szolidabban viselik magukon az aktuális trendjegyeket. Egyiken-másikon felbukkan a hangsúlyos vállmegoldás, vagy a buggyos ujj, ám mindezek ellenére mégis a visszafogottság jellemzi őket.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés