A nagy mell sokak szerint áldás, de néha átok, pláne ha a tökéletes fürdőruha megtalálása a cél. A legtöbb üzlet csak a kisebb mellmérettel rendelkező hölgyek számára gyárt ruhadarabokat. Általában a nagyobb kosárméretű darabok nem túl divatosak, és sokszor még a nőiesség is háttérbe szorul. Szerencsére nincs minden veszve, vannak kifejezetten speciális anyagból készült darabok, melyek megtartják a dús idomokat, mégis csinosan mutatnak.

hirdetés

A tökéletes fürdőruha megtalálása sok nőnek problémát okoz, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Számít a testtípus, az adott fazon, az anyag, esetleg a felső kosármérete. Bár az üzletek rengeteg alternatívát kínálnak, és az aktuális divat is változatos, mégis könnyű elveszni a sikkes darabok között.

Csinos fürdőruha, melynél nem hátrány a nagy mell: tartást ad és szépen formál

Nagy mell esetén egy jól szabott, csinos fürdőruha előkerítése elsőre lehetetlen küldetésnek tűnhet. A márkák zöme nem gondol a speciális méretekre, sőt, a szaküzletek is sokáig csak a kisebb idomokkal rendelkező hölgyekre gyártottak csinos darabokat, így egy bizonyos kosárméret felett már nem volt alternatíva, maradtak a nagyis fazonok.

Manapság már nem ennyire kétségbeejtő a helyzet, ám a választék határozottan kisebb. Ennek az egyik oka, hogy a dúsabb idomok sok esetben speciális kialakítású fazont igényelnek, erősebb pántokra, anyagra van szükség, illetve bizonyos szabások nem mindig jöhetnek szóba, mert nem támogatnák megfelelően a komfortérzetet.

 

A nagyobb márkák igyekeznek a különleges igényeket is kielégíteni, illetve szem előtt tartani a testalkatok, mellméretek közötti eltéréseket. Nagy mell esetén sem lejjebb adni a kívánalmakból, olyan fürdőruhákra érdemes fókuszálni, melyek praktikusak, ugyanakkor kellően csinosak, nőiesek, miközben előnyösen formálják az alkatot. A strandon ennek is fontos szerepe van, hiszen a ruha alatt lévő melltartó nem látszik, ám a víz mellett csakis ezt viseli az ember lánya.

A nagyobb mellméretre készült darabokhoz legtöbbször speciális anyagokat, pántokat használnak a gyártók, melyektől a termékek belecsúsznak a magasabb árkategóriába. Ám nyár végén érdemes nézelődni, ilyenkor az eredeti ár töredékéért lehet beszerezni a csinos fürdőruhát. Ezek az időtálló fazonkialakítások jövő nyáron és azután is divatosak lesznek.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés