A nyár megkerülhetetlen darabja a fürdőruha, ám a kiválasztása gyakran nem egyszerű feladat. A különböző minták, fazonok, anyagok, szettek választéka nem ismer határokat, amitől olykor úgy érzi magát az ember lánya, mintha útvesztőbe keveredett volna. A vásárláskor nem csak a divat, hanem a testalkat éppúgy fontos szempont, hiszen a jól megválasztott fürdőruha a külsőnkön kívül az önbizalmunkra is hatással van!

hirdetés

Közeleg a strandszezon, az üzleteket pedig már most ellepték a változatos fürdőruhák. Az aktuális divatba minden belefér, felbukkannak benne a retró, magasan szabott alsóval kiegészített bikinik és tikinik, a háromszög alakú felsők és egyrészes úszódresszek. A díszítések, színek, minták szintén változatosak. Ám nem árt időben elkezdeni a keresgélést, hiszen a legnőiesebb darabokat hamar elkapkodják az üzletek polcairól.

 

Ez a fürdőruha illik hozzád az alakodnak megfelelően

A fürdőruha kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen sok szempontot kell figyelembe venni. Számít, hogy mit szeretnél kiemelni magadon, illetve hogy milyen alakkal rendelkezel. Bár egyénileg mindenkinek más a testfelépítése, vannak olyan jellegzetes arányok, melyek alapján több alaktípus különböztethető meg. Alapvetően a következő testalkatok a legáltalánosabbak: sportos, homokóra, körte, alma, fordított háromszög.

Sportos testalkat

A sportos, atletikus alkatra jellemző, hogy hasonló szélességű a csípő- és a vállvonal, ami mellé kisebb mellméret társul. Ennél az alaknál a legfontosabb az ívek, formák kialakítása. Érdemes játszani a színekkel, a mintákkal, a textúrákkal és a különböző részletekkel.

Ideális választás lehet egy bandeau fazon vagy egy trükkösen kivágott bikini. Ha inkább az egyrészes darabokat kedveled, akkor jó döntés lehet egy merész V nyakkivágással rendelkező úszódressz, de az aszimmetrikus formájú vagy oldalt kivágott fürdőruhák is szóba jöhetnek. Az oldalt kivágott fazonok pedig szép homokóraalkatot formálnak.

Ha szélesebb csípő illúzióját szeretnéd elérni, akkor a csípő felett kivágott darabokat keresd, melyek optikailag vékonyítják a derékvonalat és kerek idomokat formálnak.

Homokóra-testalkat

Karcsú derék, telt mellek, nőies homokóra-sziluett jellemzi ezt az alakot. A mell- és a csípőbőség közel azonos, és szépen ívelt a derékvonal. Ennél az alaknál arra kell törekedni, hogy a természet adta sziluettet kövesse az öltözék vagy a fürdőruha. Ha ilyen alkatú vagy, szintén bátran kísérletezhetsz a fazonokkal, mintákkal és anyagokkal. Kerülendők viszont a vállat és a csípőt hangsúlyozó fazonok, mert megbonthatják a szép arányosságot.

Körtetestalkat

Keskeny vállak, vékony derék és széles, telt csípő jellemzi a körtealakot. Ennél az alaknál a cél a harmonikus sziluett kialakítása úgy, hogy optikailag csökkenjen a csípővonal, és a fókusz a derékra, valamint a felsőtestre helyeződjön.

A mix and match stílusú bikiniket kifejezetten ajánlott úgy hordani, hogy felülre világosabb, élénkebb színű felső, alulra pedig sötét, minta nélküli alsó kerül. A körtesziluettel rendelkező nők azok, akik nyugodtan hordhatnak merész mintákat, részletgazdag díszítéseket, élénk színeket és rafinált szabásvonalú darabokat.

Almatestalkat

Az almatestalkatot szélesebb derékvonal, nagyobb mellméret és keskeny vállak, csípő jellemzi. Ennél a testalkatnál fontos a keblek megfelelő alátámasztása és a derékív kialakítása optikailag. Mindez úgy érhető el, hogy a fókuszt az alsótestre helyezed. A rafinált szabásvonallal és különböző kivágásokkal rendelkező egyrészes fürdőruhák gyönyörű alakot tudnak kreálni úgy, hogy ívet adnak a deréknak, miközben a hangsúlyt a felsőrészre és a lábakra helyezik.

Fordított háromszögű testalkat

A fordított háromszögű testalkatot gyakran hasonlítják a sportoshoz az erős vállvonal miatt, ám ennél a testalkatnál a normál mellbőség keskeny csípővel párosul. Ebben az esetben a derékvonal kevésbé határozott, és a vállaktól a csípő vonaláig szűkül, így a cél ennél az alkatnál az, hogy egyensúlyba kerüljön a csípőbőség a felsőtesttel.

Kifejezetten kerülendő a minták viselete a felsőtesten ebben az esetben. A vastag, keresztpántos felsőrészek a különböző átkötésekkel rafinált megjelenést kölcsönöznek, és gyönyörűen viszik a fókuszt a megfelelő helyekre.

 

A tökéletes fürdőruha kiválasztása tehát nem egyszerű feladat, sok szempontot kell figyelembe venni, és benne van a pakliban, hogy nem lesz meg elsőre az ideális darab. Éppen ezért érdemes még most elkezdeni a próbálást, hiszen így sokkal nagyobb eséllyel fogsz rálelni az alkatodnak megfelelő fazonra, amelyben jól érzed magad. A fürdőruhák változatos méretekben kaphatóak.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Képek a cikkben: Getty Images, Modivo. 

Forrás: Modivo. 

  • Megosztás:
hirdetés