Bár a testpozitív szemlélet egyre elterjedtebb a divat és a közösségi média világában, a tökéletes test kultusza bizony még mindig ott erőlködik mellette, és bármennyire igyekszünk figyelmen kívül hagyni, azért valljuk be, a stranszezonban valahogy mindig megkörnyékez minket.  Mindenkivel előfordul, hogy elbizonytalanodik, ez a pár trükk azonban segít megküzdeni a stresszel, a bikini viselése nem okoz majd szorongást, ha ezt csinálod.

hirdetés

Kevés olyan nő akad, aki szorongás nélkül, felszabadultan és magabiztosan kapja magára a fürdőruhát, gyakran még azok is elbizonytalanodnak a bikini láttán, akik egyébként sokat tesznek az alakjukért és az egészségükért. Sokan elfelejtik a legfontosabbat, hogy nem létezik szabványtest, mindannyian különböző alkattal és adottságokkal rendelkezünk, éppen ezért sem a lapos has, sem a szoborszerűen kidolgozott test nem lehet feltétele a fürdőruha viselésének, ahogy a vonzó, nőies megjelenés sem ezeken múlik.

Mondani persze könnyű, és az ember legbelül tudja, hogy ebben több ráció van, de amikor ott áll a vízparton egy falatnyi anyag alig takarásában, valami titokzatos erő felülírja a józan ész sugallatát.

Nem szabad bedőlni a látszatnak

Egyeseket a vastagabb lábak, míg másokat a kiálló pocak zavar igazán, különösen fürdőruha viselése esetén, ami nem sokat takar. Bár a vonzó és nőies megjelenés sokkal összetettebb annál, mintsem olyan részleteken múljék, hogy van vagy nincs rés a combok között, vékony vagy széles-e a vádli, kicsik vagy nagyok a mellek, illetve deszkalapos vagy mosolygósan domborodó a has területe. Ha ezeken állna vagy bukna a dolog, minden nőnek, aki jó benyomást kelt másokban, ugyanúgy kellene kinéznie. Márpedig abszolút különböznek, és ez így van rendjén, mert minden embernek eltérő a genetikája, és mert a kisugárzásuk sem egyforma.

 

Az internetet böngészve persze, könnyű belefutni a tónusos, szépen kidolgozott alakot hirdető nők fotóiba, akiknek akkor is kirajzolódik a hasizmuk, amikor dinnyét esznek. Az ilyen képek igencsak romboló hatással bírnak az önbizalmat illetően, és nem azért, mert a sportot, a rendszeres testmozgást népszerűsítik, hanem azért, mert hamis illúziókba ringatják a nőket.

Az egészséges életmód és a testedzés gyakorlása rengeteg, megkérdőjelezhetetlen pozitív hatással bír a testre és a lélekre. Rendszeres sporttal nem csak a szervezetet lehet karbantartani, hanem gyönyörűen formálható az alak, viszont mindenkinek ismernie kell a határait. A sportos életmód ugyanis nem írja át a genetikánkat, vagyis teljesen nem fogja átszabni a testünket, ahogy az öregedést is csak lassítani tudja, megállítani nem. Ennek tudatában érdemes belevágni, irreális elvárások nélkül.

 

Az önbizalom érzékeny egyensúlyára szintén veszélyt jelent az a hamis kép, miszerint minden nőnek, aki valamilyen formában sportol, mozog, annak lapos a hasa. Nagyon nem! Közvetlenül testedzés után tónusosabb a test, ám a definiált izmok néhány nap alatt képesek elmosódni. A test ugyanis folyton változik, van, hogy vizet raktároz, felpuhul minden, és előfordul, hogy az emésztés hatására kicsit felfújódik a has, ehhez az is elég, ha gyorsan kell elfogyasztani az ebédet, és nem megfelelően rágja meg az ételt az ember lánya. A női ciklusról sem szabad megfeledkezni, szóval a has laposságát vagy domborúságát rengeteg tényező befolyásolja a genetikán kívül.

Nem véletlenül kockás a hasuk a képeken

A modellek olykor el-elszórnak néhány háttértitkot arról, hogyan készülnek egy-egy fotózásra. Te csak az izmos, lapos hasat látod, de rengeteg munka van mögötte. A rendszeres testedzésen kívül, egy-egy divatbemutatót vagy fotózást megelőző napokon úgymond leszálkásítják a testüket. Van, aki minimális folyadékot fogyaszt, van, aki csak folyékony, rostos turmixokat vesz magához, szilárd ételt már nem.

Ilyenkor két-háromnapos tisztítókúrát tartanak, elhajtják a felesleges, visszatartott vizet, amitől sokkal szálkásabbnak tűnik a has. Ráadásul aligha esznek jóízűen egy lángost az ebédidőben, de még a finom, hűsítő jégkrémet is mellőzik. Arra is figyelnek, hogy nem menstruáció előtt fotózkodnak, amikor a has eleve puffadtabb.

 

A fotózás előtt nem ritka, hogy egy kis hasazással felébresztik az izmokat, hogy tényleg látványosak legyenek, amire persze a fénybeállítások is rásegítenek. Tehát nem érdemes bedőlni annak a látszatnak, hogy valaki vígan falja a zamatos dinnyét a fotón, miközben semmi nem látszik meg ebből a feszes, tónusos hasán. Ez egy beállított kép, nem a valóság. Egy kiadós dinnyeszelet után még a sportos has is kidülled pár órácskára. Aztán persze a víz távozásával visszanyeri formáját. Ez így működik a valóságban, a testünket folyamatosan különféle hatások érik, ezáltal mindig változik, idomul, reagál.

A baj az, hogy sokan nem a valóságot, hanem az efféle illúziókat veszik alapul, amikor a testüket szemlélik, ez pedig egyenes utat nyit az önképzavar felé. A tökéletesség hajszolásának pedig a legnagyobb veszélye az, hogy örök elégedetlenséget és bűntudatot szül, vagyis nem az önszeretet, a felszabadultság és az önbizalom melegágya.

Ha valaki reális elvárásokkal törekszik arra, hogy jobb formába hozza magát, megengedi magának, hogy emberi legyen, sőt, ezt tartja természetesnek. A sportolás tehát nem csak egészséges életformát jelent, hanem magabiztosabbá teheti az embert, de csak akkor, ha tudja, mit érhet el vele és mit nem.

A lapos has elérése tehát nem olyan egyszerű feladat, a legtöbb nőnek van egy kis pocakja még akkor is, ha rendszeresen fut és izomerősítő, alakformáló gyakorlatsorokat végez. Nem is kell, hogy mindenkinek deszkalapos legyen az érintett terület, ám ha valakit zavar a kiálló pocak, és emiatt feszeng, pláne, amikor felkerül a bikini, annak segíthet néhány apró önbizalom-növelő trükk, amitől felszabadultabban érezheti magát.

A fő cél persze az, hogy takargatás és trükközés nélkül érezze jól magát az ember a fürdőruhaszezonban, de amíg ez nem megy, apránként, fokozatosan is lehet haladni ezeknek a trükköknek a segítségével. Ugyanis az is fontos, hogy tényleg jól érezd magad a strandon, és ne szorongással töltsd az idődet, ami teljesen felesleges. Néhány apró trükk hozzájárulhat a felszabadult fürdőzéshez, így bikini ide vagy oda, bátran meg lehet enni azt a finom sajtos-tejfölöst lángost is ebédre!

 

Ez a pár trükk segít, hogy ne okozzon szorongást a bikini viselése

Magas derekú bugyi

A kiálló pocak álló helyzetben aligha feltűnő, még bikiniben sem feltétlenül vonzza a tekintetet. Amint leül valaki, könnyedén kidudorodik az alsó terület, ami már sokaknál zavaró tényező a strandolás közben. Erre tökéletes megoldást biztosítanak a magas derekú fürdőruhák. A magasabban szabott bugyi fazonjából adódóan elfedi a kényes területet, az alakformáló verziók még laposabbá is varázsolják azt. Nem árt vigyázni azonban ezekkel a szoros bikinialsókkal. Meglehet, hogy csinosabbá teszik a megjelenést, ám egy egész napos pancsolás során kényelmetlenné válhatnak.

Kendő

A kendő zseniális megoldást biztosít arra, hogy a vízparton is felszabadultan flangáljon az ember lánya bikiniben. Bármilyen terület elfedhető vele, így a kiálló pocakot is remekül eltakarja. Nem csupán a csalafinta trükk miatt érdemes bevetni a strandkendőt. Irtó sikkessé és divatossá teszi a megjelenést, nagyon megbolondítja az egyszerű fürdőruhát. Ráadásul a szemérmesebbeknek is tökéletes megoldás lehet, mondjuk a fagyis előtti sorban állás közben.

 

Egyrészes fürdőruha

Az egyrészes fürdőruhák nem minden esetben jelentenek megoldást, azonban számos alakformáló fazont lehet beszerezni, amelyek optikailag, vagy épp rugalmas anyagukkal lelapítják a kissé kidomborodó pocakot. Nem a szimpla úszódresszekre gondolunk, inkább a trikini fazon az, ami ebben az esetben beválhat. Ezek a típusok csak a pocak területét fedik el, miközben más részeket szabadon hagynak. A különleges szabás még nyújtja is a felsőtestet, amitől garantáltan megnő majd az önbizalom.

Elterelés

A legegyszerűbb trükk, hogy ne okozzon feszengést a bikini, az egyszerű figyelemelterelés. Egy csinos, kifinomult dekoltázs egyértelműen magára vonzza a tekintetet, persze ezzel sem érdemes túlzásba esni. A különleges bikinifelsők minden alkalommal sikert aratnak, de a fodros alsók és csinos bugyifazonok szintén hozzájárulnak az önbizalom növeléséhez.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés