Az egyrészes fürdőruhák trendje ismét fellobbant, és idén már nem csak szimpla fazonokkal kecsegtet a kínálat. Az egyhangú választék már a múlté, sokféle csinos variációval rukkoltak elő a márkák, az elegánstól az őrületesen szexi szabásokig, minden megtalálható a palettán.

hirdetés

Az egyrészes fürdőruhák korábban nem sok figyelmet kaptak, főként funkcionális darabok voltak, a sportos úszódresszeken kívül néhány alakformáló fazont, és unalmas alakelfedő megoldást tartalmaztak a kollekciók. A tankinik és a trikinik bevonulásával lendült fel az egysíkú választék, így az aktuális trendek már nem a falatnyi bikinikre fókuszáltak.

Az egyrészes úszóruha ma már nem feltétlenül takar többet, különféle kivágások, rafinált váll- és hátmegoldások, illetve nőies dekoltázsok jellemzik a divatos kreációkat. Emellett a diszkrétebb, elegánsabb, letisztultabb vonal is megtalálható a fürdőruhák között, melyek előnyösen formálják az idomokat, és nem mutatnak túl sokat, ugyanakkor nem is rejtegetik az alakot. Körte- és almatestalkat esetén egyes fürdőruhákban még szebben érvényesülnek az adottságok.

Megjelentek a szezonban a színes, mintás, fodros, nőies egyrészesek, melyek azonnal magukra vonják a figyelmet, és valóban sikkes viseletnek számítanak. Vannak trükkös kivágással megbolondított darabok, bár ezekben a napozás nem egyszerű, napbarnított bőrrel már lehet velük tenni egy próbát.

Sikkes egyrészes fürdőruhák nyárra: változatos színekkel és fazonokkal kecsegtet a divat

A fodrokkal, csíkokkal, varrásokkal szeretnek trükközni az egyes márkák, mivel az efféle részletek szépen formálják az alakot optikailag. Egy váratlan helyen felbukkanó fodor vagy hajtás teljesen más összképet ad, a segítségükkel elrejthetők az apróbb zsírpárnák. Idén nagyon népszerűnek számítanak a különféle dekorövvel kiegészített kreációk, melyek almatestalkat esetén nagyon praktikusak, mivel optikailag vékonyabbnak mutatják a derekat.

 

A mai egyrészes fürdőruhák már nem hasonlítanak a korábbi, kissé konzervatív verziókra. Színek, minták tekintetében úgyszintén széles a felhozatal. Egyes fazonok annyira öltöztetnek, hogy akár a body-t is helyettesíthetik: elegendő egy sortot felkapni, és nyugodtan lehet bennük sétálni a parton, hiszen úgy festenek, mint egy divatos top. Fel lehet hozzájuk kapni egy sikkes kaftánt, egy szalmatáskát, és már kész is a menő strandszerelés!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés