A téli öltözködés egyik alapkelléke a térdig érő csizma. Ez a nőies fazon minden évben előkerül valamilyen formában, idén pedig a hűvös hónapok végével sem kell elbúcsúznunk a sikkes lábbelitől. Az átmeneti szezonban remekül mutat nadrágkosztümmel, egészruhával, rövidnadrággal vagy farmerdzsekivel.

hirdetés

A térdig érő csizmát nem tudja megunni a divat, így évről évre oszlopos tagja a trendeknek. Sokáig a letisztult lovaglócsizma volt az aduász, majd váltotta a hegyes orrú tűsarkú. Idén újdonságként jelentek meg a palettán a hernyótalpú fazonok, melyekből már hosszabb szárú verziót is vásárolhatunk. Az említett fazonok egytől egyig megtalálhatók az aktuális felhozatalban, így kedved szerint válogathatsz a különféle stílusok közül.

A magas szárú fazont sokan praktikussági szempontok miatt viselik, mivel a rövidebb ruhákat is valamelyest hidegállóvá teszi. A bélelt darabokat ezért jobb a tél végével elrakni, ám a vékonyabb kreációk még tavasszal is nyugodtan előkerülhetnek. A változatos fazonokat rengeteg stílusban kipróbálhatod, sportos és elegáns öltözékkel egyaránt variálhatod őket.

A tavaszi öltözködés legsokoldalúbb darabja a térdig érő csizma

A divat idén sem változik nagyot, a hatvanas évek stílusmorzsái továbbra is porondon vannak. A sikkes tömbsarkú fehér csizmával hódolhatsz a nosztalgikus hullámnak, miközben csinos és nőies lesz a megjelenés. A visszafogott szín remekül mutat pasztellárnyalatú darabokkal, ám a bézs eleganciáját sem érdemes háttérbe szorítani. Nadrággal, szoknyával, egészruhával, szinte bármivel elsütheted.

 

A térdig érő csizma akkor is jól jön, ha egy kicsit feldobnád az alapdarabokból álló szerelésed. A letisztult fekete ruhát remekül kiegészíti a magas sarkú fazon. A rövidebb ruhaszabásokat hosszabb szövetkabáttal egészítheted ki kora tavasszal, így nem fogsz megfázni, mégis letisztult, elegáns marad az összkép.

 

Ám a blézeres összeállítások tökéletes kiegészítőjeként is megjelenhet a stílusodban a hosszabb szárú csizma. Variálhatod farmerrel, elegáns nadrággal, rövidnadrággal, esetleg szoknyával. A színekkel kedved szerint trükközhetsz, a neutrális tónusokkal azonban nem lőhetsz mellé.

 

A magas szárú csizma pillanatok alatt látványossá teszi a farmeres összeállításokat. A dzsekit könnyedén összeboronálhatod nőiesebb fazonokkal is, de éppúgy jöhet egy műszőrme, steppelt vagy bőrverzió.

 

A rétegezésből sem maradhat ki a térdig érő fazon, és nem csak a finom magas sarkú darabok jöhetek szóba. Idén továbbra is hódítanak a vastagabb, gumicsizmára emlékeztető variációk. A különféle stílusok keverésével ezt is nőiessé tudod tenni, és akár egy ilyen egészruhás összeállítást is kiegészíthetsz vele.

 

Ha sietősen kell összeállítani a szetted, a kedvenc monokróm összeállításodat egyszerűen egészítsd ki egy színesebb blézerrel és térdig érő csizmával.

 

A bermudának szintén nagyszerű kiegészítése lehet a hosszabb szárú csizma. Kombinálhatod vékony garbóval, inggel és blézerrel. Amennyiben a lazább stílust kedveled, akkor jöhetnek a biker fazonú dzsekik.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: MEGA, Streetstyleshooters, Raimonda Kulikauskiene, Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images.   

  • Megosztás:
hirdetés