A téli hideggel együtt befutott a műszőrme vödörkalap, ami ugyan jó meleg, de tény, hogy nem egy szokványos darab. Ha te sem tudod eldönteni, hogy viselhető-e stílusosan, járjunk utána együtt!

hirdetés

A vödörkalap régóta bóklászik a divatban, ide-oda csapódva. Kezdetben horgászsapkaként funkcionált, majd egy napon hirtelen betört a divat színterére. A kilencvenes években a gördeszkások, rapperek kaptak rá, de a break- és hiphoptáncosok köreiben ugyancsak elterjedt viseletnek számított. Amikor a luxusmárkák is gyártani kezdték, a lámpabúrára emlékeztető fejfedő egy csapásra divatdarabbá avanzsált, azóta pedig fel-felbukkan a trendekben.

A műszőrme vödörkalap megjelenése nem ér minket meglepetésként, pár évvel ezelőtt volt már egy vérszegény kis felfutása, ám a jóslatok szerint idén megerősödve térhet vissza a divat porondjára. Mivel remekül passzol a téli irányzatokkal érkező bolyhos, szőrmés táskákhoz, illetve a műgyapjú teddy kabátokkal és műszőrme bundákkal úgyszintén jól harmonizál, sokan úgy gondolják, hogy az elmúlt évekhez képest nagyobb lendületet kap majd a népszerűségi indexe.

A vödörkalapnak egyébként voltak már sikeres verziói, a műbőr változatok és a steppelt darabok egy rövidke ideig lázban tartották a divatrajongókat. Kíváncsian várjuk, hogy a műszőrmés társuk mire viszi, megreked a megosztó cuccok táborában, vagy felível a csillaga?

Visszatért a műszőrme vödörkalap: ilyen stílusokhoz passzol igazán

Feltűnő darab lévén, a műszőrmés vödörkalapot szinte vonzzák magukhoz a bohém és lezser stílusok.

 

Amennyiben stílusfűszerként jelenik meg az öltözékben, akkor nem tartjuk kizártnak azt sem, hogy letisztult, alapvetően nőies vonalon mozgó fazonok mellett kap helyet. A visszafogott alapdarabokból álló szettek részeként szintén felpezsdíti a látványt, viszont prémes kabát, bolyhos táska és a most divatos holdjáró, irhahatású és Ugg-típusú csizmák mellett már soknak találjuk.

Bár vicces, ha minden bundás, prémes és gyapjúszerű a szettben, ám ilyenkor kissé túl van ragozva a téli öltözködés, ami ugyan praktikusan meleg, de az alakra és a stílusra nézve nem túlzottan előnyös.

A különféle anyagok finom találkozásával ugyanakkor izgalmas hatást lehet elérni. A bőrutánzó és lakkbőr cuccok modern és retró összeállításokban egyaránt szuperül mutatnak, lakkozott hatású kabáttal és szőrmehatású kalappal akár a hatvanas évek báját is megidézheted.

A sportos szerelésekből sem tud kilógni a vödörkalap, valószínűleg a múltja miatt, de a most divatos hanyag, lassan topis lezserség már nem annyira áll jól ennek a kalapnak.

A hetvenes évek bohém trendjeihez jól passzol, kis mértékben a csillogást is elbírja, de karakteressége miatt főként a letisztult stílus vonalán használható ki igazán sokoldalúan.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés