Sok nő szerint kifejezetten előnytelen a térd alatti szoknya, ám nem feltétlenül láttatja tömbszerűnek az alakot, csupán pár apróságra kell odafigyelni. A fazonnal érdemes trükközni egy kicsit, az alakhoz igazítva kifejezetten csinos összképet eredményez, de a mellé társított blúzok, felsők fazonja éppen olyan sokat nyomnak a latban. Ha jól kombinálod, hihetetlenül nőiessé teszi a megjelenést.

hirdetés

A térd alatti szoknya nem feltétlenül előnytelen, csak jól kell kombinálni

Miközben sok nő gondolja úgy, hogy a térd alá érő szoknyafazon széthúzza a sziluettet, ezáltal tömbszerűvé teszi a nőies alakot, rengetegen aligha tudják elkerülni, hogy ezt a hosszt viseljék. Egyes munkahelyek és pozíciók megkövetelik a hosszabb szoknya választását, függetlenül attól, hogy az illetőnek ez tetszik, vagy inkább alaktalannak érzi magát benne.

Bár manapság már sokkal megengedőbb a társadalom ebben a témában, mégis sokan maradnak önszántukból vagy az elvárások miatt a térd alatti verziónál. Az igazság az, hogy nem feltétlenül tűnik szélesebbnek valaki attól, hogy hosszabb szoknyát visel. A fazonnal érdemes egy kicsit trükközni, valamint megfelelően kell kombinálni ezeket a nőies darabokat.

A sellőfazon magas sarkú cipőért kiált

A sellőfazon nem csupán a menyasszonyi ruhák terén elképesztően népszerű. Ezek a darabok rendkívül nőiesek és különlegesek, csupán egy-két apróságra kell figyelni, ha egy fodros aljú verzióra esik a választás. Érdemes alakhoz illeszkedő blúzzal viselni, így nem torzítja majd el teljes mértékben a vonalakat. Az nem gond, ha a tapadós felsőre ráveszel egy blézert, a lényeg, hogy a derékvonal egyértelműen kirajzolódjon.

Ahhoz, hogy ne láttassa vatagabbnak a lábakat, nem árt magas sarkú cipővel kombinálni. Ez lehet a lapos talpú verziónál egy kicsivel magasabb, a lényeg, hogy keskenyebb orra legyen, ne széletsítse túlzottan a lábfejeket. Aki vádliban erős, inkább hanyagolja ezt a fazont, hiszen ez a típus kifejezetten erre a területre vonzza a tekintetet.

 

A felsliccelt verziók roppant csinosak

Ahhoz, hogy valóban csinossá váljon egy térd alatti fazon, nem árt, ha nem teljesen zárt a szabása. A finoman sliccelt darabok rendkívül elegánsak, kellőképpen szexi külsőt eredményeznek, mégsem hatnak túlzóan és kihívóan. Sokkal nőiesebbé válik a szoknya, ha megmutat egy keveset a combból, ráadásul a hasíték hosszanti vonalának köszönhetően nem tűnnek majd rövidebbnek vagy zömökebbnek a végtagok.

 

Ha rövidebb a felsőrész, máris másképp hat az eredmény

Sokat lehet csalni a blúz hosszával is. Mivel a térd alá ér a szoknya, kifejezetten a vádlikra és a lábakra tereli a tekintetet. Ahhoz, hogy ne az alsó végtagok kerüljenek fókuszba, cselesnek kell lenni, és a felsőrészre kell irányítani a figyelmet. A rövidebb pólók, ingek vagy atléták kifejezetten passzolnak a hosszabb darabokhoz, különösen akkor, ha a szoknya magas derekú szabással bír. Egy kis hasvillantás máris nőiesebbé teszi az összképet, kiemeli a karcsú derékvonalat és visszafogottan szexi kisugárzást kölcsönöz.

 

A ceruzaszoknyával is lehet kísérletezni

Az egyenesebb ceruzafazon vékony jégen táncol, kevés alakon mutat nőiesen. Aki körtealkat, inkább kerülje ezt a térd alatti verziót. Amivel érdemes trükközni ezeknél a szoknyáknál, a tökéletes hossz megtalálása. Rengeteget jelent akár pár centi is, azonban szerencse, hogy ezekből könnyedén le lehet csípni egy keveset, mindenféle feltűnés nélkül.

Bő szabású blúzokkal viselve a karcsú deréktájékra tereli a hangsúlyt, így kifejezetten csinos összképet eredményez. A felsőt minden esetben tűrd be a szoknyába.

 

Nem mindig jó, ha feszülős a fazon

Akit karcsú derékkal, ám szélesebb csípővel vagy erősebb lábakkal áldott meg a sors, mindenképpen egy harangszoknyát szerezzen be. Az, hogy a térd alá ér, vagy sem, nem sokat számít, a lényeg a finom, nőies sziluett kihangsúlyozásában van. Bő ujjú, derékhangsúlyos blúzokkal kombinálva arányos homokóraalkatot varázsol, rendkívül finom, sikkes és nőies lesz az eredmény.

 

Az aszimmetria megbolondítja az összképet

A térd alatti szoknyák esetén az aszimmetria rengeteget dobhat a megjelenésen. A teljesen egyenes szabás valóban zömökké teheti az alakot, pláne akkor, ha még a blúzválasztás is mellémegy. Az aszimmetrikus, húzott, fodrozott darabok azonban roppant csinosak, nyújtják és légiesen karcsúvá teszik az alakot. Alacsony termet és rövid lábak esetén ez a fazon ideális lehet, hiszen hosszanti vonalban tereli a tekintetet.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Christian Vierig/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés