Idén a karcsúsító ruhák állnak a divat középpontjában, melyek midi és mini fazonban egyaránt megtalálhatóak a kínálatban. A retró trendhullámoknak köszönhetően, a nőies sikk újra beférkőzik a mindennapi öltözékekbe, amihez most egyáltalán nem nagy ördöngösség megtalálni a megfelelő szabásokat.

hirdetés

Bár a klasszikus nőies stílus sohasem volt kiveszőben, az elmúlt pár évben új erőre kapott: az ötvenes-hatvanas évek trendhullámával például, ismét domináns szerepet kap az utcai öltözködésben.

Inspiráló képeken a legdivatosabb karcsúsító ruhák

Visszatérnek azok a derékhangsúlyos ruhafazonok, melyek már Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, vagy Audrey Hepburn fénykorában is a női vonalak előnyös kiemelésén dolgoztak. A hetvenes éveket megidéző irányzatok szintén a nőiességet helyezik előtérbe, legyen szó mini vagy midi szabásvonalról.

 

Még az ingruhák és a bőrhatású kreációk is rendelkeznek némi alakformáló hatással, de főként az átlapolt, a puffos ujjú, valamint a sálgalléros darabok támogatják a karcsúsító hatást. Persze, a fazonrészletekre ügyelni kell, különösen, ha mintás, vagy fényes anyagról van szó: a pliszírozott, bővülő szoknyarészek, az alaknyújtó gombsorok és V-kivágások, az öves, illetve megkötős megoldások mind szépen formálják a sziluettet. Inspiráló képeken az idei ruhadivat.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images, Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés