A farmering igazi jolly jokernek számít tavasszal, ráadásul az elegánsabb szettekben is nagyon mutatós. Ebben a kombinációban izgalmas oldalát mutathatod meg a klasszikus darabnak.

hirdetés

A farmerholmik alapvetően a sportos és laza ruhatár alapját képezik, ám a klasszikus daraboknak mindig van egy izgalmas oldala, amit a körítéssel és a melléjük társított cuccokkal lehet előcsalogatni. Bár idén a farmerszoknyák vannak reflektorfényben a retró trendek felerősödéséből adódóan, a csinos kis farmeringek éppúgy a trendlista elején helyezkednek el.

Farmering viselése tavasszal: lezseren elegáns szettben is mutatós

Habár a farmeringek alapvetően egy kicsit cowgirl stílust hoznak és lezserebb, lazább szettekben szokták bevetni őket, elegáns darabokkal éppúgy összeboronálhatók. Ugyanúgy működnek, mint a farmernadrágok. Könnyedén alkalmazkodnak a stílusodhoz, megfelelő kiegészítőkkel és kifinomult ruhákkal kombinálva teljesen átalakul a kisugárzásuk.

 

Egy elegánsabb széles szárú nadrággal kombinálva abszolút elkerüli a vadnyugati stílust, sokkal inkább lezser, magabiztos kisugárzást kölcsönöz a megjelenésnek. Némi kis retró hangulatot talán érezni a tavaszi összeállításon, ám a szett összességében abszolút a lezser elegancia stílusjegyeit hordozza.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen típusú farmeringre esik a választás. A vastagabb, merevebb, igazi farmeranyagú ingek sokkal inkább pluszrétegként, akár átmeneti kabátkaként funkcionálnak a szezonban, míg a vékonyabb farmerutánzatok jobban idomulnak az elegánsabb szettekhez.

Az inget nem kell nyakig gombolni, az ujjakat is elegendő hanyagul feltűrni. Érdemes kerülni a merev, mesterkélt megjelenést, a lezser elegancia is bőven elegendő a hétköznapok során, ráadásul egy farmering esetében kissé nyakatekertnek is tűnik, ha minden egyes részlet élére van állítva.

 

A farmeringek mellett bármilyen árnyalatú elegáns nadrág jól mutat, ám természetesen a szezon kedvence, a bézs a legnépszerűbb választás idén. A finom tónuskombináció lágyítja az egyébként lezser stílusrészleteket, a színek harmóniájával még tovább fokozható a sikkes összhatás.

Az is sokat nyom a latban, hogy milyen kiegészítőkkel kombinálod a farmeringes tavaszi szettedet. Magas sarkú cipővel, elegáns táskával és szép ékszerekkel sokkal elegánsabb hatást kelt. Ha a retró vonalat szeretnéd hangsúlyozni, érdemes a kilencvenes, illetve kétezres évek bagett-táskáit választanod.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés