A kétezres évek elején valódi stíluskavalkád uralkodott. A trendeket áthatotta a sportos, laza stílus, ugyanakkor teret hódítottak maguknak a szexi, sokat mutató szabások. Akkoriban a szoknyák egyre rövidebbek és merészebbek lettek, a csillogó, fényes felületek pedig az utcai divatot is meghódították. Ezeket a forró irányzatokat hozta vissza a Blumarine.

hirdetés

Már jó ideje főként a múltból inspirálódnak a trendek, a népszerű divatházak sorra elevenítik fel a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek legnépszerűbb fazonjait. A cirka húsz évvel ezelőtti irányvonalak eddig háttérben maradtak, tavasszal azonban sok kollekcióban megjelentek. Sőt, nyárra már dominanciát élveztek a divatban, ez pedig a következő szezonra is rányomja a bélyegét. A legtöbben még emlékszünk a színek, minták, fazonok kavalkádjára, mely modern köntösbe csomagolva sem a legvisszafogottabb.

A meglepő trendek felélesztésével elsőként Virginie Viard próbálkozott a Chanel kifutóján. A tervező szoknyákkal, rövidnadrágokkal  kombinálta a cicanadrágot. Ezt követően Miuccia Prada jelentkezett újragondolt verziókkal, tavaly ősszel falatnyi szoknyákkal teletűzdelt kollekciót mutatott be. Mindezt túlszárnyalja az olasz Blumarine idei tavaszi-nyári kínálata, hiszen a divatház nem csupán pár divatelemet emelt át a múltból, hanem megalkotta a tökéletes kétezres évek ihlette ruhakollekciót, amit egykor még Paris Hilton is viselt volna.

A gyűjtemény olyan, mintha egy időkapszulával érkezett volna a múltból, csak nagyon kis változtatásokkal, újításokkal tálalja a húsz évvel ezelőtti trendi fazonokat.

Visszatértek a 2000-es évek legmenőbb fazonjai: a legszexibb fazonokból válogatott a Blumarine

A Blumarine, úgy tűnik, rajong a húsz évvel ezelőtti divatért, nem is olyan régen egy Hello Kitty kollekcióval jelentkezett. A tavaszi-nyári repertoárban pedig már ömlesztve találhatjuk meg a már jól ismert szexi fazonokat. Van itt minden: pillangós haspóló, apró szoknyák, fodrok és feltűnő színek. A kiegészítőkkel sem spórolt a márka, hiszen akkoriban szívesen halmozták a nők a csillogó, fényes anyagokat és díszítéseket.

 

A farmert egy kicsit más formában szedte elő az olasz divatház. Az anyagnak csak a mintáját használta fel, ebből készült maxiruha és blézer. A kreációk nagyon hasonlítanak arra az estélyire, amit Britney viselt évekkel ezelőtt a vörös szőnyegen.

 

A falatnyi szoknyákhoz trükkösen kivágott, megkötött felsőrészek tartoznak. Ezek a romantikus darabok könnyű anyagból készültek. Ám az indokolatlan helyeken feltűnő prém is megjelenik. A műszőrmével díszített felsők tavasszal futottak, ám valószínűleg az őszi divatban újra fellobban a népszerűségük.

 

A virágdíszítéssel, fodrokkal sem tudott betelni a luxusmárka, szinte mindenre rápakolta a látványos díszítőelemeket. Az aszimmetrikus felsők nagy kedvenceink voltak anno, így ezeknek a visszatérését cseppet sem bánjuk.

 

Természetesen a csípőnadrágok és szoknyák sem maradhattak ki a kollekcióból, ugyanis a kétezres évek elején meghatározóak voltak az efféle szabások, pont úgy, mint a hatalmas derékövek. A kristállyal díszített övcsatok mellett a különféle figurák is megjelentek. A Blumarine a népszerű pillangót vette elő.

 

A fényes anyagú melegítő szintén az említett divatkorszak jellemző eleme, valóságos must-have volt akkoriban. A meglepő stílusmixek jegyében hegyes orrú cipővel, csizmával viselték a modellek a tavaszi-nyári kollekció bemutatásakor.

 

A Blumarine múltidőző repertoárja nagyszerűen illeszkedik az uralkodó stílusirányzatokhoz, mégis friss és modern hatást kelt. Ehhez hasonló fazonok tömkelegét kínálja a nyári divat, még a leárazásokon is találkozhatsz ilyesféle szabásokkal, ám az olasz divatház kollekciója őszre éppúgy bőven nyújt inspirációt. A lenge blúzok és miniszoknyák bakanccsal, harisnyával és csizmával egyaránt összeboronálhatók, a topokra pedig felkerülhet egy blézer vagy kardigán.

 

Képek: Blumarine.com. 

  • Megosztás: