A kötött ruha gyakorlatilag nélkülözhetetlen eleme az őszi ruhatárnak, ám arra sokan nem gondolnak, hogy egy szimpla kardigánból is elkészülhet a közkedvelt darab. Még varrni sem kell ahhoz, hogy új fényben lásd a megunt holmit.

hirdetés

Kötött ruha egy szimpla kardigánból

A kardigán és a kötött ruha egyaránt közkedvelt eleme az őszi repertoárnak. Izgalmasan variálhatók, szuper alapot adnak a réteges öltözködéshez, ráadásul a hűvös reggeleken kifejezetten praktikus választásnak bizonyulnak. Mindezeken túl pedig stílusossá teszik az őszi megjelenést.

Nem feltétlenül kell új ruhadarabokra vadászni az üzletekben, te magad is felturbózhatod a meglévő darabokat némi átalakítással. Nem gond, ha nem tudsz varrni, ezzel a trükkel egy pillanat alatt sikkes kötött ruhát készíthetsz a megunt kardigánodból.

A videóban lépésről lépésre láthatod, hogy hogyan alakul át a hosszú kardigán egy nőies, csinos kötött ruhává. A félvállas fazont magassarkúval és csizmával egyaránt kombinálhatod, hűvösebb napokon pedig blézerrel érdemes összeboronálni.

 

A trükk sikerét két kulcsrészlet adja. Az egyik, hogy nem kell kézügyesség vagy varrástudás ahhoz, hogy a megunt kardigán csinos kötött ruhává alakuljon át. Elegendő egy szimpla biztostűvel rögzíteni a körbetekert anyagot, persze ehhez célszerű beszerezni egy nagyobb verziót, hogy a ruha biztosan, stabilon álljon a nap folyamán. Vannak olyan izgalmas, ékszerre hajazó változatok, amelyek különféle gyöngyökkel, strasszokkal vannak díszítve, így még izgalmasabbá és elegánsabbá teszik az összhatást.

Ami még praktikusabbá teszi ezt a rendkívül egyszerű trükköt, hogy a kardigánt nem kell ollóval szétszabdalni, ezáltal az anyag nem megy tönkre. Az egyik nap viselheted kötött ruhaként, míg másnap ismét kardigánként funkcionálhat. Nem kell lemondanod az adott darabról, csupán változatosabbá teszed a lehetőségeket.

A legjobb, ha olyan kardigánt választasz, amelyiken nincsenek gombok, valamint az sem rossz, ha az anyag nem túlzottan vastag. A gombok kényelmetlenné tehetik a körbetekert anyagot, a vastag anyag miatt pedig egészen más lehet a ruha esése, mint a videóban. A könnyed darabokkal azonban garantáltan nem fogsz mellélőni!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés