A karcsúsítás szempontjából nem csak a ruha fazonja számít, hiszen azon is sok múlik, hogy milyen lábbelivel viseled az adott szabást. A csizma csak egy apró részlete az öltözéknek, de az összhang rajta áll, vagy bukik. Így viseld, hogy ne nyomja össze az alakodat!

Van egy alap öltözködési szabály, ami tulajdonképpen mindenki számára megszívlelendő, aki nem olyan égimeszelő alkat, mint egy modell, de különösen fontos azoknak, akiken akad néhány plusz kiló.

Ez pedig nem más, mint a testvonal alakformáló tagolása. Hiába viselsz ugyanis olyan ruhát, ami keskenyíti a sziluettet, ha a pulóver, kabát, vagy csizmaszár a legszélesítőbb pontokon vágja el optikailag a testvonaladat, nem jut érvényre a karcsúsító hatás. Az alaknyújtó törekvés ugyanis nem más, minthogy függőlegesen, avagy felfelé kell vezetni a tekintetet a test hosszán, így minden, ami széltében feltűnően kettévág, szélesíti, tömbösíti az alakodat.

Milyen a ruhafazon? Ez a megfelelő csizmahossz hozzá!

A bővebb szabású, ápol és eltakar fajta ruhák leplezik ugyan a kis pocakot, a széles csípőt és a vastag combokat, de rögtön sátorszerűen húzzák szét a sziluetted, ha előnytelenül tagolod a testvonaladat. Az alak tagolásának számít az is, hogy meddig ér a ruha hossza, és hozzá viszonyítva milyen a csizma szára.

 

Az alapszabály pedig a következő: a ruha vége és a csizma szára között egy, vagy maximum két arasznyi távolság legyen, hogy a vádlik ne tűnjenek vaskosabbnak. A térdig érő ruha keskenyíti a lábszárakat, így bokacsizmával is jól működhet, ha a kialakítása keskeny és nőies.

Képek: Anthropologie.com.

  • Megosztás:
hirdetés