A műbőr nadrág sorra dönti meg a róla alkotott sztereotípiákat. Már rég nem csak a motorosok kedvence, és az olcsó hatást is valahol maga mögött hagyta. A vagánysága ugyan még nem kopott meg, de végre korlátlan belépőt kap a nőies stílusokba.

hirdetés

A most divatos fazonoknak és az igényesebb bőrhatású anyagoknak köszönhetően, a műbőr nadrág végre kinőtte korábbi gyermekbetegségeit. Sokkal változatosabb sziluetteket vonultat fel az idei divatban, mint a korábbi években, ennek köszönhetően pedig már nem csupán a nádszálvékony alkatokon mutat jól.

A derékhangsúlyos, lezser szabások nem teszik vaskossá a vádlit, és a csípővonalat sem szélesítik. A bővebb nadrágfazonoknál azért tanácsos odafigyelni arra, hogy mivel viseli az ember, hiszen az elsődleges cél, hogy a derékív karcsúbbnak tűnjön.

Műbőr nadrág divatosan: így viseld, hogy ne szélesítsen

2020-ban a műbőr nadrágok kínálata a nyolcvanas évek kedvelt fazonkialakításait elevenítik fel. A magasra szabott, húzott derékrész gyakran lefelé keskenyedő répaszárakkal találkozik, melyek nem tapadnak rá a csípő gömbölyded ívére. Éppen ezért, egy picit lehet csalni velük.

A nadrágba behúzott póló karcsúbbnak láttatja a derekat, különösen, ha vastag övvel találkozik. Ez a divatos lezserség éppen veszélyt jelenthet a csípőre, hiszen, optikailag minél keskenyebb tűnik a derék, annál nagyobb hangsúlyt kap a kerek popsi. Ám nem húzza szét a sziluettet a répafazon, ha egyenes szabású blézerrel támogatod meg az alaknyújtó hatást. A hosszított vonalú, combig érő darabok a legalkalmasabbak erre a célra.

Nem kell trükköznöd, ha egyenes szabású műbőr nadrágot választasz, amit monokróm szettbe ültetsz bele. Így eleve megvalósul a karcsúsító hatás.

A szűk fazonokat érdemes körültekintően dizájnolni: válassz magas derekú nadrágot, amibe csak félig tűrd be az inget. Így nem vész el a derékvonalad a ruharétegek alatt, viszont az aszimmetria slankítja a csípőd. Ez a szett rövid szabású pulóverrel lehet teljes.

A monokróm színhasználat és az egyenes vonalú zakó ebben az esetben is szóba jöhet.

Sportosan laza a húzott derekú műbőr jogger. Ha a kabát anyaga vastag, szélesítő hatású, inkább rövid fazont válassz, mely kihangsúlyozza a derekadat.

A magas derékvonal háromszög szabása a csípőt is keskenyíti.

Egyenes vonalú kardigánnal, zakóval, vagy kabáttal viseld az efféle nadrágokat. A szűkítő varrások szépen keskenyítik a derekat, a ráncolt kialakítás pedig a csípőből csal le néhány centit.

Kiemelt kép: Estrop/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés