A ballonkabát nem véletlenül toplistás darab ősszel, letisztult eleganciájának köszönhetően határozottan nőiessé és sikkessé varázsolja a megjelenést. Praktikus, stílusos és kifejezetten előnyös, ráadásul, ha ügyesen kiaknázod a benne rejlő stíluslehetőségeket, cseppet sem válik unalmassá.

hirdetés

A ballonkabát nélkülözhetetlen alapdarab: így viseld ősszel sikkesen

A francia nők stílusát sokan veszik alapul a hétköznapi szettek összeállításakor. Nem véletlen, hogy a párizsi sikk egyfajta vezérfonalként szolgál az öltözködésben, hiszen a divat egyik nagyvárosában a nők pontosan tudják, hogy mely kulcsdarabok nélkülözhetetlenek a nőies, stílusos megjelenéshez.

Bár számos különböző ruhadarab van, amiért rajonganak a franciák az őszi időszakban, a kedvencük egyértelműen a klasszikus ballonkabát. Az elegáns, letisztult kabátok minden stílusban megállják a helyüket, remekül passzolnak a kifinomult és sportos szettekhez is, ráadásul még előnyösen is formálják a sziluettet.

A galériában mutatjuk, hogy milyen izgalmasan, változatosan viselhető a szimpla ballonkabát az őszi szezonban. Akár lazán, akár begombolva remekül mutat, csodásan variálható a szezon kulcsdarabjaival.

 

Idén is a bézs kabátoké a főszerep, a barna különböző árnyalataival nem lehet mellényúlni 2023 őszén sem. Mindeközben az elegáns fekete is visszatért a népszerűségi lista elejére, noha évek óta háttérbe szorult. Az éjfekete kabátok a legelegánsabb választások, bármilyen kosztümszetthez bátran viselheted őket.

Természetesen a színes, mintás verziókról sem szabad megfeledkezni, ugyanis, ha őszi időszak, akkor kockás kabátok minden mennyiségben! Az átmeneti szezonban idén is a kockák tarolnak, s talán egy kissé merésznek tűnhet, ha a teljes kabátot erőteljes motívumok borítják, az összkép határozottan sikkes, stílusos hatást kelt.

Még ilyenkor sem kell a szett összeállításakor visszafogni magad, az ütős kockás ballonkabátokat is bátran összeboronálhatod színes blézerekkel és élénkebb árnyalatú holmikkal, idén semmi nem túlzás, ami egy kicsit is a hulló, sárguló falevelek hangulatát hozza.

A hosszú kabátok kifejezetten előnyösen formálják az alakot, még az átlagnál alacsonyabb termettel megáldott hölgyeknek sem kell tartania attól, hogy a ballonkabát összetömörítené a sziluettet. Természetesen érdemes figyelembe venni a kabát hosszát, az éppen térdig érő darabok jóformán senkinek nem állnak jól, ám a térd alá lelógó hosszúság már szépen nyújtja a lábakat.

Kiemelt kép: Claudio Lavenia/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés