Az aktuális kínálatban nagyon csinos, karcsúsító fazonú felsők találhatók, amelyek szépen kihangsúlyozzák a nőies vonalakat. Árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a stílusos darabokat.

hirdetés

Karcsúsító felsők a tavaszi szezonra

Legyen szó telt vagy átlagos testalkatról, minden nő igyekszik elkerülni a szélesítő, alakromboló fazonokat, és a lehetőségeihez mérten az öltözködésével karcsúsítani a vonalait, kiemelni a nőies területeket. A manapság divatos oversize, túlméretezett holmikkal nem egyszerű ügyesen trükközni, azonban az üzletek tavaszi kínálatában nem csak hatalmas méretű blúzok találhatók, az alakformáló fazonok éppúgy feltűnnek a repertoárban.

A lehetőségek tárháza igencsak széles, a divat kifejezetten izgalmas és csinos darabokkal készült a tavaszi időszakra. Persze mindenkinek érdemes a saját alkati adottságait figyelembe venni vásárláskor, hiszen alma- és körtealkat esetén például egészen más fazonok számítanak „karcsúsítónak”, ám a legtöbb blúz most tényleg előnyösen mutat az átmeneti szettekben.

A galériában árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a kínálat legstílusosabb, legnőiesebb darabjait. Mintás, letisztult, hosszú és rövid felsők éppúgy bekerültek a válogatásba.

 

Ha a nőies vonalak kiemelése a cél, a blúzokkal mindenképpen érdemes egy kicsit mesterkedni. A farmernadrágok kiválasztására általában mindenki nagyobb hangsúlyt fektet, pedig a felsők legalább olyan sokat nyomnak a latban. A megfelelő fazonokkal sokkal arányosabbá válhat a sziluett, az előnyös területek pedig előtérbe kerülhetnek.

A karcsúsító fazonok között számos eltérő verzió van, így mindenki megtalálhatja az alkatához leginkább passzoló vonalvezetést. A V kivágású blúzok szépen nyújtják a felsőtestet, optikailag keskenyítik a derékvonalat, ám arra nem árt figyelni, hogy a dekoltázs ne legyen túlzó és kihívó.

Az átlapolt felsőkkel és a félvállas fazonokkal sem lehet hibázni. Látványosan megbontják a szimmetriát, ennek köszönhetően szépen karcsúsítják az alakot. A derékban húzott, esetleg övvel felturbózott darabok szintén rendkívül csinosak és előnyösek, persze almaalkat esetén fontos, hogy a karcsúsítás a mell alatti területre essen, ne a derékvonalhoz.

A buggyos ujjkialakítás és a válltömés szintén remek választás, ha a derékvonal kiemelése és a felsőtest keskenyítése a cél. A szélesebb vállak egy vonalba kerülnek a csípővel, így a test arányosabbnak és nőiesebbnek hat, a puffos ujjak mellett pedig a derék területe tűnik karcsúbbnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés