Izgalmas, csábítóan fűszeres parfümök, amelyek illatukkal mindenkit elvarázsolnak. A téli időszakban ezek a merész, mégsem tolakodó verziók a legnépszerűbbek.

hirdetés

Habár sokan hosszú távon kifejezetten ragaszkodnak az általuk választott illathoz, talán érdemes szezonálissá tenni a különböző parfümöket. A nyári időszakban az üde, frissítő illatok a legnépszerűbbek, míg télen bátran be lehet vállalni a karakteresebb, merészebb illatokat is. Habár maga a parfüm csupán egy láthatatlan összetevője a megjelenésnek, vonzerőnövelő hatása megkérdőjelezhetetlen.

Fűszeres parfümök a téli időszakra

Noha ajándék gyanánt nem egyszerű kiválasztani a tökéletes parfümöt, a klasszikus téli illatokkal talán nem lehet olyan nagyon mellényúlni. Akár magadnak, akár meglepetésként szeretnél parfümöt vásárolni, mindenképpen célszerű megnézned, hogy az adott üvegcse milyen aromákat rejt magában.

A téli időszakban nem feltétlenül kell megijedni a karakteresebb illatoktól sem, nem gond, ha a parfüm egy picit tolakodóbbnak tűnik első alkalommal. A vastag ruhák, a nyirkos levegő és a fagyos, hideg időjárás abszolút elbírja a markánsabb aromákat, a klasszikus téli parfümök garantáltan megteremtik a meghitt téli hangulatot.

A vanília például igazi téli illat, amitől kellően édes és vonzó lehet a megjelenés. A márkák gyakran alkalmazzák a fűszeres parfümökben alapként, hiszen szuperül működik merészebb aromákkal kombinálva.

1.: Lancôme La Vie Est Belle, 30 ml, 30 690 forint. 2.: Yves Saint Laurent Black Opium, 30 ml, 20 560 forint. 3.: Jean Paul Gaultier La Belle, 30 ml, 19 510 forint.

 

A fás illatok szintén remek választásnak bizonyulnak a téli időszakban, garantáltan vonzerőnövelő hatással bírnak. A szantálfa érzéki, markáns, de nem tolakodó. Tartós és határozott, de nem zavaró, tökéletesen passzol a meleg, meghitt hangulathoz.

1.: Dior Hypnotic Poison, 30 ml, 29 790 forint. 2.: Hugo Boss Alive, 30 ml, 14 950 forint. 3.: Mugler Alien, 30 ml, 23 130 forint.

 

Szintén rendkívül népszerű választás a tonkabab, amely talán egy leheletnyit hajaz a vaníliára, ám annál fűszeresebb és karakteresebb egy kicsit. A téli parfümökben sok márka alkalmazza alapként, kifejezetten intenzív és érzéki összhatást eredményez. Az összetett illat remekül hozza a fahéj és a szegfűszeg aromáját.

1.: Chanel Coco Noir, 50 ml, 78 620 forint. 2.: Rabanne Fabulous, 30 ml, 27 990 forint. 3.: Roberto Cavalli Signature, 50 ml, 38 610 forint.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Montázsok: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés