A csizma idén kulcsdarabja a tavaszi szetteknek a legújabb trend szerint, azonban cseppet sem mindegy, hogyan viseled a téli kiegészítőt az átmeneti szezonban. Könnyen mellé lehet nyúlni, ha nem gondolod át az outfitet.

hirdetés

Noha a világ egyes tájain abszolút megszokott viselet a csizma akár negyven fokban is, hazánkban kevésbé népszerűek a téli kiegészítők az átmeneti szezonban, nyáron pedig különösen háttérbe szorulnak. A cowgirl stílusnak alapeleme a csizma, ám most nem westernstílusú szettekben kell az utcákon rohangálni. A télen viselt sikkes fazonoknak engedett teret a tavaszi divat. Persze, a béleletlen fazonok, tehát nem a téliesen bundás csizmatípusok kerülnek előtérbe.

Csizma viselése tavasszal: megosztó trend borzolja a kedélyeket

Amikor beköszönt a jó idő, a legtöbben alig várják, hogy ledobják a vastag, hosszú szárú csizmákat és előkerüljenek a szekrényből a könnyed, kényelmes átmeneti cipők. Idén azonban furcsa trend látott napvilágot, miszerint a csizmáknak bizony ott a helye a lengébb tavaszi szettekben is. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a legújabb divat igencsak megosztónak bizonyul, sokak szerint a meleg csizmák cseppet sem passzolnak a légies, vidám tavaszi darabokhoz.

 

A tavaszi időjárás rendkívül szeszélyes és változékony, ezért eleinte a hosszú szárú csizmák is simán beleférnek a kabátos szettekbe. Az idő melegedésével azonban a csizmákat a nyitottabb félcipők, topánok és szandálok váltják, ám 2024-ben úgy tűnik, hogy egy kicsit másként alakul a divat. Tavasszal egyébként sem meglepő, ha egyesek még nagykabátban sétálnak az utcán, miközben mások pólóban szaladgálnak. Azonban a csizma sokkal inkább szemet szúr a légies ruhák és szoknyák mellett.

Noha nagyon könnyű elcsúszni a csizmás tavaszi szettek összeállításakor, be kell látni, hogy a megfelelő kombinációban kifejezetten sikkes, stílusos és egyedi outfiteket lehet kreálni a csizma segítségével. A színek harmóniája, a menő stílusmixek és a különleges párosítások garantáltan felpezsdítik a mindennapi megjelenést.

Érdemes azonban olyan csizmát választani a tavaszi szettekhez, amelyekben nincs bélés. A lábbelik ezáltal kényelmes, komfortos viseletek lehetnek a melegebb napokon is. Manapság a divat abszolút feláldozza a meleg béléseket a nőies sikk oltárán. Ennek köszönhetően rengeteg olyan fazont lehet találni az üzletek kínálatában, amelyek ideálisak az átmeneti időszakban.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés