A combcsizma nem feltétlenül kihívó, nőiesen és elegánsan mutat, ha sikkes kombinációban viseled. Csak pár apróságra kell odafigyelni, hogy kifinomult maradjon a szett.

hirdetés

Combcsizma viselése nőiesen, sikkesen

A téli ruhadarabok közül a ronda ormótlan csizma mellett talán a combcsizma az, ami sokaknál kiveri a biztosítékot. Nem lehet kijelenteni, hogy tiltólistás darab lenne a nőies, elegáns szettek világában, azonban tény, hogy rengeteg nő gondolja kihívó viseletnek. Bár az utóbbi években, a stílusmixelésnek köszönhetően javult a renoméja, hiszen letisztult öltözékekkel kombinálva, vagány részletekkel megspékelve, izgalmasan és nőiesen viselhetők.

A combcsizmák sokat takarnak, mégis közönséges darabnak ítéli őket a divatimádók egy része. Érdekes, hogy a kihívó összhatást általában a magamutogatással, a mély dekoltázzsal vagy a túlzottan rövid szoknyákkal kapcsolják össze az emberek, egy majdhogynem lábhossznyi csizmaszár mégis hatalmas vitákat indít el a nőies stílus kedvelői között. Szerencsére a csinos téli fazon sokkal inkább megosztó darabnak számít, semmint közutálat tárgya lenne, azonban tény, hogy kell egy kis trükközés a finom, elegáns összhatás eléréséhez.

A galériában mutatunk néhány nőies, csinos összeállítást, amelyekben a combcsizma kifejezetten stílusos hatást kelt. Cseppet sem közönséges vagy kihívó, apró trükköknek köszönhetően csodásan belesimul a hétköznapi szettek visszafogott hangulatába.

 

Az egyik legfontosabb szabály, hogy bár a csizma szára hosszú, ez nem jelenti azt, hogy a szoknya vagy a ruha annál rövidebb lehet. Sokan éppen ott rontják el az elegáns összhatást, hogy túlzottan mini szabás mellé társítják, azonban a hosszú szárú csizma egyáltalán nem ellensúlyozza a sokat mutató darabok kacérságát.

Érdemes összeolvasztani a szettel, a combcsizma ugyanis monokróm összeállításokban egyáltalán nem kirívó. Sokszor az is elég, ha fekete harisnyával viseled, már ebben az esetben sem lesz olyan feltűnő az eredmény.

A szűk szárú nadrágok szintén jó alapot adnak a magasított szárú lábbeli viseléséhez, az unalmas, hétköznapi farmereket például határozottan felturbózza és nőiesebbé varázsolja. Ki kell használni a combcsizmákban rejlő dögös vonzerőt, szimpla alapdarabokkal kombinálva az összkép visszafogott, mégis stílusos lesz.

Ha mégis tartanál a feltűnő eredménytől, válassz olyan ruhát, szoknyát vagy kabátot, ami a csizma felső részét eltakarja. Ha a ruha rálóg a csizma szárára, még az erős kontraszthatást is elkerülheted. A végtagok hosszabbnak tűnnek, ezáltal az alaknyújtó hatás is érvényesülni tud. Persze ez csak abban az esetben igaz, amennyiben a fazon illeszkedik a lábakhoz, bő szárú combcsizmák esetén nagyon idétlenül fest az eredmény. A hosszú kabátok szintén remek választásnak bizonyulnak, sokat finomítanak a megjelenésen.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés