A ’80-as évek divatja nem volt híján a ciki és giccses stíluselemeknek, de szerencsére nem minden hóbortját vették át az idei trendek.

A párizsi Vogue nagy durranással nyitotta az augusztust, az aktuális divatanyaguk ugyanis minden eddiginél autentikusabban mutatja be a nyolcvanas évek irányzatait. Gregory Harris fotói hűen tükrözik a kor meghatározó stílusjegyeit, mintha emléket állítanának az akkori nőideálnak, aki egyszerre vagány, hivalkodó és dögös, öltözködése pedig képet ad színes egyéniségéről.

Bár az összeállításban a gyönyörű 22 éves modell, Grace Elizabeth szerepel, a képek láttán rögtön Madonna jutott az eszünkbe, aki hasonló stílusával először sokkolta, majd inspirálta a divatipart.

A ’80-as évek divatja, extra töményen

A stylist, Virginie Benarroch, a giccses és nőies divatelemeket állította egymás mellé a párizsi Vogue augusztusi trendajánlójában, és érdekességképpen amolyan madonnás stílusegyveleggé gyúrta össze. Bár a mai retró irányzatokban nem ilyen töményen szerepelnek a nyolcvanas évek hóbortjai, néhány ruhafazon, valamint a csillogó bizsuk imádata azért erősen visszacseng a múltidéző vonalban.

A magas derekú farmerszabásokat, az oversize farmerdzsekit, a vastag öveket most is viseljük, illetve a strasszokkal, flitterekkel telehímzett blézerek sem ismeretlenek a divatimádók számára.

Madonna csipkeharisnyás, bizsuhalmozó korszaka erősen visszaköszön ebből az összeállításból, sőt, a modell tupírozott szőke sörénye is az énekesnő egykori stílusára hajaz. Ráadásul ezt a korhű kavalkádot az Isabel Marant, az Alberta Ferretti, és a Liu Jo aktuális kollekcióiból sikerült összehozni, ami jól példázza, hogy nagyobb átfedés van a mai retró irányzatok és a nyolcvanas évek divatja között, mint ahogy azt gondoltuk.

 

Kiemelt kép: Ebet Roberts/Redferns/Getty Images.

Képgaléria képei: Gregory Harris/Vogue Paris, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés