Habár sokáig unalmasnak, ódivatúnak számított, a kardigán számos lehetőséget tartogat, télen például kifejezetten izgalmassá teszi a hétköznapi megjelenést. A klasszikus finomkötésű verziók mellett megjelentek a vastagabb kreációk, melyek változatos kialakításukkal nemcsak megbolondítják a szetteket, de kellőképpen melegnek és kényelmesnek bizonyulnak.

hirdetés

Az utóbbi időszakban valódi divatdarabbá vált a kardigán. Sokáig mellőzve volt a trendek színterén, csupán alkalomadtán került elő a szekrény mélyéről. A retró divathullámok azonban fellendítették a renoméját, sőt, rivaldafénybe helyezték a méltatlanul félretett izgalmas és stílusos darabot. A kreatív divattervezők meglátták a meleg holmiban rejlő lehetőségeket, és idén is beemelték az őszi-téli kollekciókba. Visszatérése óta szinte szó szerint meghódította a világot a jó öreg szvetter, és manapság már bármilyen szerelésben helyet kaphat.

A kötött kardigán kihagyhatatlan télen: abszolút feldobja az unalmas szetteket

Tény, hogy a kardigán alapvetően egy praktikus holmi, ám ebben az esetben a funkcionalitás és a divatos dizájn remekül kiegészíti egymást, szuper párost alkotnak. A meleg holmi a téli időszak egyik legjobb választása, ugyanis könnyen rétegezhető, miközben remekül feldobja az egyszerűbb felsőrészeket. A megfelelő fazon szoknyával, nadrággal de akár egészruhával is párosítható.

A kardigán könnyen variálható, és sokszor az egyszerű szettek garantálják a legnagyobb összhangot. A monokróm összeállítások kifejezetten sikkes, letisztult és elegáns összképet teremtenek, még a feketével sem lehet mellényúlni. Ha ügyesen trükközöl a darabokkal, cseppet sem lesz komor az eredmény, akár egy kis kékkel vagy szürkével is megbolondíthatod a kombinációt.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A kardigán viselésének az egyik legegyszerűbb módja, ha a kedvenc farmereddel párosítod. A nadrág lehet teljesen szűk, vagy esetleg trapézszárú, nem számít, hiszen a szett stílusát a kiegészítőkkel tudod finomítani. Amennyiben a farmernadrág egyszerűbb, letisztult vonalvezetésű, a kötött kardigán lehet különleges szövésű, mintás és extrém is, a két darab szuperül kiegészíti majd egymást.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Roppant könnyedén rétegezhető a szvetter, ezért a téli időszakban kifejezetten praktikus viselet. Garbóval vagy galléros inggel remekül mutat, az elegancia hangsúlyozásának érdekében szoknyával, csizmával kombinálva süsd el.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

 

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A rövidebb verziók mellett vannak kifejezetten hosszú, térdig vagy bokáig érő kötött cuccok. A túlméretezett fazonokkal nem árt óvatoskodni picit, de tökéletesen kiegészítheted velük a kedvenc farmeredet, szoknyádat. Ha mintás, esetleg csíkos, akkor még extravagánsabb lesz az összhatás. A hosszú kötött kardigán bizonyos esetekben torzíthatja, széthúzhatja a sziluettet, ezért érdemes egy övvel a derékvonalra irányítani a figyelmet. A lábszárig lelógó szabások esetén vedd figyelembe, hogy meddig ér a kabát.

A legjobb, ha pont addig, mint a kardigán, és lehetőleg elfedi azt. A túlzott vízszintes tagolás ugyanis alakromboló hatással bír, tehát, ha egy rövidebb dzseki alól ficcen ki a szvetter alja, plusz még egy ruha is kikandikál alóla, az nemcsak rendezetlen, kaotikus, hanem egyben szélesítő hatást kelt.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

Képek a cikkben: Edward Berthelot/Streetstyleshooters/ Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés