A mokaszin a tavaszi divat legpraktikusabb és egyben legdivatosabb viselete. Rengeteg variációban bevetheted.

hirdetés

Aki a lazább, kényelmesebb szettekre szavaz, általában sportcipővel párosítja a hétköznapi szetteket, miközben a nőiesség nevében a legtöbben egy csinos kis magas sarkú cipőre szavaznak. Nem feltétlenül kell az egyik vagy éppen a másik irányba billenteni a mérleg nyelvét, vannak olyan köztes megoldások, amelyek a praktikusságot és a kifinomult megjelenést zseniális érzékkel vegyítik. A mokaszin nem véletlenül a tavaszi divat egyik legnépszerűbb lábbelije, sokkal több lehetőséget rejt magában, mint azt gondolnád.

A mokaszin a tavaszi divat kedvence

Már az elmúlt években is hatalmas népszerűségre tett szert, ám idén különösen tarol a csinos kis belebújós cipellő. Több különböző fazonban, színben és talpvastagsággal vásárolhatók meg a tavasz kedvenc darabjai, melyek egytől egyig rendkívül különlegessé varázsolják a mindennapi megjelenést. Akár lazább, akár nőiesebb szettekkel is viselheted, bármilyen stílushoz könnyedén tud alkalmazkodni.

A galériában összegyűjtöttünk néhány sikkes, inspiráló tavaszi variációt, amelyben a mokasziné a főszerep. A válogatásban kifinomult, elegáns outfitektől kezdve a lezseren nőies összeállításokig mindent megtalálsz.

 

A mokaszin már önmagában több stílust vegyít, ugyanis a kényelem és a nőiesség nem járt mindig kéz a kézben egymással. Ezek a cipők azonban még egy hosszú, rohangálós napon is praktikusnak bizonyulnak, miközben a sikkes külcsínről sem kell feltétlenül lemondani. A vastagabb talpú verziók remekül tartják a lábakat, bónuszként pedig nyújtják a végtagokat, legalábbis optikailag mindenképpen.

Legyen szó bármilyen fazonról, farmernadrág mellett előtör belőlük a vagány, lezser elegancia. Monokróm szettekben inkább a kifinomult összképet erősítik, de szoknyával párosítva szintén a hétköznapi elegancia stílusjegyeit hordozzák. Rendkívül könnyedén kombinálhatók, bármilyen stílusban és összeállításban megállják a helyüket.

Manapság a preppy stílus újra az élre tört, ennek köszönhetően sokan párosítják a mokaszint hosszabb szárú zoknikkal. Miközben az elmúlt években mindenki gondosan ügyelt arra, hogy még egy milliméter se látszódjon ki a zokniból, manapság inkább sikkessé teszi a megjelenést, ha kikandikál a pamutanyag. Célszerű olyan zoknival kombinálni, ami színében abszolút passzol a szett többi eleméhez, de díszesebb, fodros végű darabok szintén szuper választásnak bizonyulnak.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés