A kis fekete ruha nyáron is telitalálat, nem kell félretenni a sötét árnyalatot. Letisztultan nőiessé varázsolja a megjelenést, ráadásul nem feltétlenül fullasztó a nagy melegben. Ez persze a ruha anyagától és fazonjától is függ.

hirdetés

A kis fekete ruha nyáron is telitalálat

A kis fekete ruha kultusza már Coco Chanel idejében megalapozottá vált, a nők azóta is rajonganak a csinos, elegáns darabokért. A fekete azonban sokak számára egyenlő a komorsággal és a szomorúsággal, éppen ezért a nyári időszakban abszolút száműzik a sötét árnyalatot a ruhatárukból.

Márpedig nem csak finom kis koktélruhák jöhetnek szóba fekete árnyalatban, az egyszerű vonalvezetésű sötét dresszek a mindennapi megjelenést éppúgy sikkessé teszik. A sötét szín szó szerint magába szívja a napfény melegét, ám légiesen könnyed anyagválasztással és  lenge fazonnal ellensúlyozható a fullasztó hatás. Sok múlik a ruha stílusán és szabásán, ám a nőies darabok abszolút fókuszba helyezik a nőies kisugárzást, ráadásul a megfelelő kombinációban cseppet sem teszik komorrá az öltözéket.

 

Noha a fekete szín monokróm összeállításban viselve megosztó, különösen ilyenkor, az előnyei mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Garantálja az eleganciát, miközben slankítja, optikailag karcsúsítja az alakot. A manapság divatos retró, vintage fazonú kis fekete ruhák akár munkanapokon, akár a nyaralás alatt is határozottan nőiessé teszik a megjelenést, a finom vonalvezetés és a letisztult sikk bőven ellensúlyozza a fekete szín szomorkás hangulatát.

Arra azonban mindenképpen érdemes figyelni, hogy milyen kiegészítők társulnak a fekete ruha mellé. Ahhoz, hogy igazán nyárias, friss és üde legyen az összhatás, célszerű a szezonális cuccok közül válogatni. A szalmatáska például elengedhetetlen része a nyári időszaknak, egy pillanat alatt megteremti a riviérahangulatot. Sokan kizárólag strandruha vagy fürdőruha mellett tudják elképzelni, ám mára már abszolút túlszárnyalta a szűk keretek közé szorított strandtáskaszerepet. A kis fekete ruha eleganciája csodásan kiegészíti a szalmatáska lezserségét, bár első blikkre furcsának tűnik, teljes mértékben kialakul a várt összhang.

 

A cipővel és az ékszerekkel is lehet trükközni egy kicsit. Idén nyáron a nyitott sarkú, pántos cipők kerültek előtérbe, amelyek nemcsak elegánsak, hanem nőiessé és kicsit különlegessé varázsolják a megjelenést. Az ékszerekkel nem muszáj csínján bánni, a fekete ruha simán elbírja a feltűnőbb, látványosabb darabokat maga mellett.

Az alapvetően decens fekete ruhák ebben a kombinációban remekül hozzák a könnyedebb, hétköznapibb eleganciát, miközben nem terelik el a reflektorfényt a belülről áradó nőiességről. Bármilyen meglepő, zseniális választásnak bizonyulnak nyáron is, tényleg érdemes kísérletezni velük!

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés