Az öltözködésre vonatkozó szigorúbb előírások általában az üzleti szférában jellemzőek, ám az irodai megjelenés dresszkód hiányában is igényel némi körültekintést. Különösen a nyári melegben ildomos odafigyelni arra, hogyan alkalmazkodik a napi összeállítás az időjáráshoz, ugyanis a sokat mutató, méyen dekoltált, teljesen átlátszó vagy falatnyi ruhadarabok nem a legalkalmasabbak a munkahelyre. Sok nő számára nem csak a sikkes külcsín, hanem a kényelmi szempont is kiemelten fontos, például, hogy az adott szett elviselhetően könnyed legyen a hőségben. Célszerű olyan holmikat viselni, melyek megfelelnek minden kritériumnak. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget.

hirdetés

Az irodai megjelenés nem mindig igazodik az aktuális trendekhez. Ezen a vonalon sokkal inkább ki lehet használni a klasszikus stílus kelléktárát, hiszen az egyenes szabású nadrágok, a fehér ingek, a nőies blúzok és a hosszú ruhák sosem mennek ki a divatból, és mindig megfelelnek az alkalomnak.

Nyáron az efféle alapdarabok az évszakhoz passzoló lengébb anyagokban és vidámabb színekben kaphatók, a nőies és elegánsan lezser fazonok pedig igazán csinossá teszik a sziluettet.

Érdemes a jól szellőző, lengébb, de kevésbé gyűrődő anyagokra fektetni a hangsúlyt. A vastag szövetnadrágokat felválthatják a finomabb vászonból készült pantallók, melyek között a háromnegyedes, az A vonalú és az egyenes szárú megoldások egyaránt megtalálhatóak.

Nőies megjelenés nyáron is: ezek a darabok jól passzolnak az irodai stílushoz

Az aktuális divat igencsak kedvez az alapszetteknek, a lenvászon ingek, nadrágok könnyedén vegyíthetők egymással vagy akár más kreációkkal. Sokféle stílusba beültethetők, így remekül kombinálhatók az irodán kívül is.

A fehér nadrág szinte bármivel jól mutat, a lezserebb fazonok pedig az irodai megjelenésben is helyet kaphatnak. Bármilyen színű inggel összepárosíthatod a pantallót, de babakékkel különösen jól mutat. Ez a színkombináció a szezon nagy kedvence, így érdemes minél többször elővenni.

A képen látható termékek: Napszemüveg: Mohito, 4595 forint, Kék ing: Zara, 7995 forint, Fehér nadrág: H&M 9295 forint, Narancssárga táska: Reserved, 8995 forint.

 

A fekete és a fehér színösszeállítás sem lesz unalmas, ha a megfelelő fazonokat választod ki. Bár a sötét szín nem mindig ideális nyárra, egyszer-egyszer bekerülhet a megjelenésbe. Elég, ha csak a nadrág sötét, felülre kerülhet egy fehér trikó vagy póló, a kiegészítőket pedig kedvedre variálhatod.

A képen látható termékek: Napszemüveg: Mohito, 4595 forint, Szaténfelső: H&M 6495 forint, Fekete nadrág: Zara, 9995 forint, Fehér táska: Zara, 7995 forint, Fehér szandál: Reserved, 9995 forint.

 

A virágos ruhák nagy kedvencnek számítanak nyáron, és az irodai megjelenésbe is beleférnek. Természetesen sokat számít a fazon, hiszen a túl rövid kreációk nem jöhetnek szóba. Lapos vagy magas sarkú cipővel bátran házasíthatod őket. A hűvösebb napokon pedig felkaphatsz egy farmerdzsekit vagy blézert.

A képen látható termékek: Virágos ruha: H&M,7995 forint, Farmerdzseki: Zara, 9995 forint, Láncos táska: Mohito, 9995 forint, Szandál: Reserved 12 995 forint.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képek a cikkben: Streetstyleshooters / Getty Images, Retikül. 

  • Megosztás:
hirdetés