Egy letisztult, egyszerű fehér szett nagyon stílusos tud lenni, ám elég, ha csak néhány részlet hibádzik a fazonok összeállításában, és máris szélesebbnek tűnhet az alakod. Stylist mutatja meg, milyen karcsúsító trükköket érdemes bevetni, ha alapvetően világos színekből áll az öltözék!

hirdetés

A fehér és tejes tónusok a nyári divat kedvencei, melyek rengeteg előnnyel, és némi hátránnyal is rendelkeznek. Sokféleképpen variálhatóak, a feltűnő mintákat és élénk színeket egyaránt jól bírják, viszont átlagos, vagy teltkarcsú testalkaton jobban érvényesülhet az alakösszenyomó hatásuk.

A világos árnyalatok nagy felületen alkalmazva tömbösíthetik a sziluettet, ennek persze, nem kell törvényszerűen bekövetkeznie. Érdemes odafigyelni rá, hogy a széles fazonok hosszanti szabásvonalakkal találkozzanak, melyek megnyújtják az alakot, de az sem mindegy, hol és hogyan vannak elhelyezve a kontrasztok az öltözékben.

Így lesz karcsúsító hatású a fehér szett: jó és rossz példák a stylisttól

A világos színek esetében nem mindegy, hogy a fazonok optikailag hol vágják el az alakot. A vízszintes vonalakkal „felszabdalt” testvonal általában szélesebbnek tűnik, mint amilyen valójában. A csípő keskenyítésére például ideális darab a hosszított fazonú blézer, mely függőleges vonalakkal nyújtja meg az alakot.

A ruhák szabásától függ az is, hogy zártabb, vagy nyitottabb cipőfazon passzol jobban az öltözékhez, és persze a kontrasztos kiegészítőket sem árt átgondolni. A litván stylist nemrég anyuka lett, és még nem teljesen nyerte vissza alakját a szülés óta.

 

A natúr és fehér színeket viszont nagyon szereti, mert könnyű velük sportosan vagy nőiesen letisztult szetteket megálmodni, ezért továbbra sem mond le róluk. Összeállításaival a csípőjét, combjait igyekszik keskenyíteni, és arra is rámutat, hogyan lehet magasabbnak tűnni, pusztán a fazonok megfelelő variálásával. Nem muszáj magas sarkút viselned, ezek a karcsúsító trükkök akkor is érvényre jutnak, ha edzőcipőt húzol.

Kiemelt kép: Edward Berthlot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés