Glenn Close nagyon tud élni az elegancia lehetőségeivel, mindig is imádta ezt a nőies stílusvonalat, ám idén még tovább finomította a ruhatárát. 77 évesen abszolút megtalálta a személyes stílusát.

hirdetés

Glenn Close a letisztult sikk alapelveit követi

Glenn Close-ról sokaknak kapásból Szörnyella de Frász ugrik be elsőként. Noha a színésznőnek számos izgalmas szerepe volt már karrierje során, a gonosz főhősnő karakterét nem egyszerű levetkőzni, hiszen a cuki dalmaták történetét jóformán az egész világ kitéve-betéve ismeri. Az emberek ilyenkor hajlamosak az adott karakter stílusát összemosni az őt megtestesítő színésznő megjelenésével, ám a való életben Glenn Close nemigen híve a feltűnő, harsány öltözékeknek.

A színésznő láthatóan mindig az elegáns, nőies darabok rajongója volt, nem vetette meg a vagányabb, feltűnőbb, vibrálóan színes darabokat sem. Idén, 77 évesen mintha rátalált volna igazi stílusára, s egy sokkal visszafogottabb, letisztultabb alapelvekre épülő ruhatárat dobott össze.

 

Noha a személyes ízlésvilág már tinédzserkorban elkezd kialakulni, az ember hosszú éveken át keresi a személyiségéhez, a belső világához leginkább passzoló darabokat. Természetesen a divat hullámzása, illetve a személyiség és ízlés fejlődése is beleszól a ruhatár felépítésébe, ám az újdonsült trendeket könnyedén be lehet építeni a korábban összeállított, fix elképzeléseken alapuló repertoárba is. Glenn Close mindig imádta a nőies eleganciát, idén azonban egyértelműen kifinomultabb irányba mozdult, a letisztult sikk alapelveit követi.

Noha idáig simán bevállalta a merészebb, rikító árnyalatokat is, manapság inkább a visszafogott, púderes tónusok vagy a klasszikus fehér és fekete árnyalat között válogat. Ugyanez mondható el a ruhadarabok fazonjáról. Leginkább a letisztult, lágy esésű, könnyed vonalvezetésű darabokat részesíti előnyben, mellőzve mindenféle cicomát és kirívó részletet.

A szettekben nincs semmiféle stílustörés vagy mesterkéltség, minden tökéletesen megfelel a kifinomult, elegáns sikk alapelveinek. A színésznő gyakran visel monokróm szetteket, a megjelenése mégsem unalmas vagy lehangoló. A ruhákkal és a színekkel megteremtett összhang abszolút fokozza a nőiességet és a vonzerőt, persze a kontrasztos szettek is teljes mértékben beleférnek a könnyed eleganciába. Glenn Close leginkább a klasszikus fekete-fehér kombináció mellett voksol, ami az eltérő tónusok ellenére is letisztult és átgondolt megjelenést kölcsönöz.

Az ember azt gondolná, hogy 77 évesen már nem fog változtatni a stílusán, ám a színésznő bebizonyította, hogy soha nincs késő a ruhatár újragondolására. Kíváncsian várjuk, hogy megmarad-e ezen az elegáns, visszafogott vonalon, vagy visszahozza a merész, feltűnő darabokat a repertoárjába.

Kiemelt kép: Gotham/GC Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés