Izgalmas, gyönyörű árnyalatok, amelyek remek választásnak bizonyulnak egy elegáns szettben a klasszikus fekete helyett. Nem teszik komorrá, morózussá a megjelenést, és megteremtik a kifinomult összhatást.

hirdetés

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a fekete a legelegánsabb árnyalat. Soha nem lehet vele hibázni, na jó, talán egy esküvőn illetlenség a vendégeknek éjfekete ruhát viselni, de ezt leszámítva bárki biztonsági játékos lehet, ha egy fekete darabra esik a választása.

A tavaszi szezonban sokan inkább tartózkodnának tőle, ugyanis amikor kivirul a természet, a vidám, pezsgő hangulat abszolút tükröződik az öltözködésben is. De mi lesz az eleganciával? A letisztultságot sugalló, semleges árnyalatok nem teszik túlzóan játékossá a megjelenést, ám gyönyörű tónusokat választhatsz a fekete helyett, amelyek ugyanolyan kifinomult, visszafogott és nőies összhangot teremtenek.

Elegáns árnyalatok fekete helyett

Kék

Ha a fekete parkolópályára kerül, a kék a legbiztosabb választás helyette. A paletta igencsak széles, a pasztelles és élénk kékek éppúgy divatosak idén, ám a legjobb, ha egy királykékre hajazó árnyalatot választasz az elegáns szettedhez. Az elnevezés nem véletlen, annak idején a francia királyok és hercegek színeként tekintettek rá, ezáltal ma is a kifinomult eleganciát jelképezi. Tökéletes választás az éjfekete helyett, rendkívül sikkes, visszafogott, mégis vidám hangulatot kölcsönöz a megjelenésnek.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Bézs

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb divatszíne bármilyen szettben megállja a helyét. Fekete helyett merész választás, hiszen sokkal finomabb és haloványabb tónus, a bézs mégis abszolút elegánsnak és nőiesnek számít a divatban. Nem kell félni a világosabb árnyalattól, tavasszal egyébként is üdévé varázsolja a megjelenést, ha frissítő színekkel dobod fel az összeállításaidat. Bármilyen színnel kombinálhatod, a földszínek mellett kékkel, rózsaszínnel és fehérrel egyaránt remekül mutat. A bézzsel azonban nem árt óvatosan bánni, egyesek bőrtónusát sápaszthatja.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Bordó, burgundi

A gyönyörű bordó vagy burgundi mesés eleganciát teremt a hétköznapi szettekben. Noha alapvetően sötétebb, mélyebb árnyalatról van szó, egyáltalán nem rombolja le a friss tavaszi romantikát, sokkal inkább merész nőiességet kölcsönöz a megjelenésnek. Visszafogott kiegészítőkkel, bézs vagy fehér cipőkkel, táskákkal különösen harmonikus összhatást eredményez. Tökéletes választás a fekete helyett, ha nem szeretnél világos, fakó tónusokban mutatkozni.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Mentazöld

Habár az elegáns színek között leginkább a méregzöldet szokták említeni, amely valóban remekül bevethető az éjsötét fekete ruhák helyett, a tavaszi szezonban azonban mégis egy visszafogottabb, haloványabb tónusra szeretnénk felhívni a figyelmet. A gyönyörű mentazöld tökéletes választás, ha visszafogott eleganciára vágysz. Cseppet sem unalmas, színt visz a megjelenésbe, de nem túlzó, harsány vagy tolakodó. Üde és friss hangulatot kölcsönöz, ráadásul a pasztellszínek térhódításának köszönhetően kifejezetten divatos a 2024-es szezonban.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés