Cate Blanchett annyi filmben szerepelt már az elmúlt évtizedekben, hogy felsorolni is nehéz lenne. Tehetségét sok alkotásban bizonyította, kiváló stílusáról pedig rendszerint a vörös szőnyegen tesz tanúbizonyságot az 52 éves színésznő.

hirdetés

Cate Blanchett sokoldalú tehetség, akinek nem okoz gondot, ha gonosz mostohát, vagy dörzsölt szélhámost kell alakítania a vásznon. A kétszeres Oscar-díjas színésznő számos sikerprodukcióban viselt lélegzetelállító kosztümöket, elég csak a Carol című filmre gondolnunk. Ám nem csak a szerepeiben mutatkozik meg az a zsigerből jövő elegancia, amely rendszerint körbelengi a megjelenését. Ha felbukkan a vörös szőnyegen, még a legegyszerűbb ruhákban is magára vonja a figyelmet.

Cate Blanchett nőies szettjeit könnyű lemásolni

Blanchett stílusát a nőies elegancia és a modern sikk keveredése jellemzi leginkább. A grandiózus estélyi ruhák és a pazar kiegészítők sem állnak tőle távol, de gyakran a letisztult fazonok, illetve a nadrágkosztümök híve. Évek óta az Armani egyik nagykövete, így gyakorta jelenik meg a divatház kreációiban. A hosszú szoknyával kiegészített ruhakölteményeken kívül, a nadrág-blúz kombinációkat is kedveli.

 

Bár a klasszikus, nőies estélyi kreációk nagyszerűen állnak neki, a maszkulin szettjei mellett sem tudunk elmenni szó nélkül. Többször lépett már nadrágban,vagy nadrágkosztümben a vörös szőnyegre. Ezek a szerelések láthatóan nagyon jól harmonizálnak a színésznő stílusával, és látszik, hogy komfortosan érzi magát bennük.

Más hollywoodi hírességekkel ellentétben őt nem zavarja, ha egymást követően több eseményen is ugyanabban a ruhában mutatkozik. Gyakran veszi elő a jól bevált kedvenceit, és nem is érti, miért kellene egyetlen viselés után leselejteznie a szép holmikat, hiszen a kiegészítők segítségével többféleképpen variálhatóak. A 77. velencei filmfesztiválra szintén a nagy kedvencei közül válogatott. A színésznő nem híve a pazarlásnak, így többször is megjelenik a tervezői darabokban.

A hétköznapokban a lezser elegancia jellemzi, ezért gyakran visel farmert, amit szívesen kombinál blézerrel, inggel, vagy pólóval. Nem spilázza túl a dolgokat, a mégis mindig kifogástalan a megjelenése, és sohasem kelt hanyag összhatást. Nem szokott túlzásba esni a nőies cicomával, de így is vonzza az elismerő tekinteteket. Stílusával tovább élteti a klasszikus eleganciát, de nem csak az öltözékeiből, hanem az egész lényéből árad a kifinomult nőiesség.

 

Kiemelt kép: Franco Origlia / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés