Nem mamafazon, pedig sok közös vonásuk van, és nem is répanadrág, bár rokonságban állnak. Új farmer topog a küszöbön, melynek elsőre szokatlan a szabása, de könnyen megszerethető.

Az idei farmerdivat megtelt a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy visszatérőivel, melyek lezser fazonokat vonultatnak fel. A szűk, skinny nadrágok egyre inkább kiszorulnak a trendekből, a helyüket pedig a bő szárú farmerek veszik át.

A hetvenes éveket a trapéz darabok idézik meg, a nyolcvanas évek hangulatát pedig a répa- és háremszabások, valamint a boyfriend típusok, és persze a megunhatatlan mamafarmerek veszik át. Mielőtt rátérnénk a gömbnadrágra, érdemes belegondolni, hogy a mamafarmert is hogy megmosolyogtuk, aztán rájöttünk, hogy rengeteg stíluslehetőség rejlik benne.

Ez a farmer szuperdivatos lesz ősszel

A gömbnadrág – ahogy a Bershka nevezi -, egy kicsit a répakialakításra hajaz, hiszen magas derékfazonnal bír, és lefelé szűkül a szára. Ám, míg a répafarmer szabása egy lefelé fordított háromszöget ír le, a gömbnadrág szárai egy kissé íveltek. Valószínűleg a divatos testalkat adta hozzá az ihletet, amely keskeny derékkal, és nőiesen ívelt csípővel büszkélkedhet.

 

A gömbfarmer szélesíti ugyan a csípőt, de ennek köszönhetően egy másik optikai hatása is érvényesül: az ívelt nadrágszárak miatt sokkal karcsúbbnak mutatkozik a derékvonal, és emiatt máris szerethető ez a fazon. Nem minden fajtája durván ívelt, akadnak finomabb változatok a kínálatban, melyek inkább az anyukaszabások és a gömbnadrágok keverékei.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés