A tavaszi divat előkapta az egyik legmegosztóbb trendet, a klumpa változatlanul tért vissza az utcai öltözékekbe. Nőies és lezser stílusban éppúgy bevethető.

hirdetés

A klumpa a tavaszi divat nagy visszatérője

Már az elmúlt években érzékelhető volt, hogy a retró sikk darabjai sorra visszatérnek az utcai divatba. A régmúlt idők trendjei az idei évben talán még inkább hangsúlyossá válnak. Mi sem árulkodik jobban erről, mint hogy a klumpa is feltűnt a trendelőrejelzésekben, a jó idő elérkeztével pedig már a tavaszi szettekben is megmutatja magát. Hatalmas meglepetésünkre semmit nem változott, nem lett modernebb vagy extravagánsabb, a klasszikus fapapucs dizájnja megőrizte nosztalgikus varázsát.

A klumpák már annak idején is megosztó viseletnek számítottak a hétköznapi szettekben, sokan kizárólag otthon, kertészkedéshez vagy hétvégi kiruccanások során viselték. A kényelem azonban sokszor felülírta a szabályokat, s a fatalpú, kopogós papucsok hamar beszivárogtak az utcai trendek közé. Noha egy időre kissé háttérbe szorultak, a szakértők szerint idén legalább akkora népszerűségnek örvendenek majd, mint néhány évvel ezelőtt.

 

A kétkedő hozzáállás nem véletlen, ugyanis a klasszikus klumpák bumfordi, karakteres megjelenése aligha nevezhető nőiesnek vagy sikkesnek, sokan mégis elegáns szettekhez társítva is viselik őket. Mivel a 2024-es év a stílusmixekről szól, a kopogós fapapucsok lazán beleférnek egy kifinomult összeállításba.

Természetesen farmernadrággal, szoknyával vagy maxiruhával éppúgy viselheted őket, ám érdemes a kiegészítőkbe vagy az összeállítást uraló színekbe belecsempészni valami olyan apró részletet, amitől harmonizál majd az összkép. A fatalpak árnyalatára vagy a klumpa tónusára érdemes visszatérni a táska árnyalatát vagy a ruha mintázatát illetően, a tavaszi lábbeli így nem lesz olyan kirívó.

A klumpa kitartása a divatban nem csupán a megosztó külseje miatt kérdéses. A nyári szezonban már nem olyan kényelmes viselet, hiszen teljesen zárt, a fatalpak pedig könnyedén csúszóssá válhatnak a hatalmas kánikulában. Még ha nem is lesz hosszú idejű a virágzás, a klasszikus fapapucs tényleg felejthetetlen, s garantáltan visszatér még a későbbiekben a trendlisták élére.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés