Megérkezett Anna Daubner legújabb kollekciója, amelyet a hazai védett állatfajok és a magyar természeti értékek megóvása inspirált. A gyűjtemény egyik különlegessége, hogy az élénk színű nyári darabok tervezési folyamatait egy az egyben okostelefonon vitte véghez az alkotó, beleértve az állathatározó könyvbe illő, csodaszép minták megrajzolását is. A grafikai munkálatokat megkönnyítő technológiának köszönhetően igazán egyedi ruhadarabokkal gyarapodott a márka kínálata. Az egyedi kreációk nőiesek, romantikusak és tökéletesek a tikkasztó melegben!

hirdetés

Több mint két hónapos intenzív munka után elkészültek Daubner Anna állatvilág ihlette, fenntartható anyagból készült ruhái. Az ismert alkotó első alkalommal tervezett meg egy teljes kollekciót okostelefonon, a folyamatba a követői is betekintést nyerhettek.  Ez egy újfajta kihívás volt, hiszen a jellegzetes hazai állatfajokat vitte textilre a tervező, de igazán jó megoldást talált arra, hogy a figyelemfelhívó mintázatot hordható formába öntse. A laza, nyárias kollekció ruhákból, csinos felsőrészekből, valamint elegáns szabású nadrágokból áll, amelyeket az egyedi megoldások tettek még izgalmasabbá.

– Fantasztikus élmény volt az újszerű alkotási folyamat. Az, hogy okostelefonon tervezhettem, extra kreatív lehetőségeket és motivációt jelentett, így sok olyan megoldás fedezhető fel az új kollekcióban, amelyre eddig egyetlen Anna Daubner ruhánál sem volt példa. A ruhákon minden részlet jelentőséggel bír, az eredménnyel egy fontos témára szeretnénk felhívni a figyelmet. – árulta el Daubner Anna.

Különleges kollekcióval varázsolja el a divatrajongókat Daubner Anna

Anna az ötletek és inspirációk gyűjtésével kezdte a tervezést április elején, az egyes lépésekbe pedig beavatta az Instagram-követőit. Alig egy hét alatt elkészült a kollekció hangulatát megragadó mood board, majd számos rajzolással töltött óra után május elejére a végleges minták is.

Az Anna Daubner márka tervezője a Samsung csúcstechnológiás Galaxy S21 Ultra 5G készülékét használta az alkotói folyamatokhoz. Ám egy ruha mintázata akkor érvényesül igazán, ha megfelelő anyagra kerülnek rá a printek. A fenntartható, természetes anyag, amelyre a motívumot nyomták, egyenesen Olaszországból érkezett, és abszolút kényelmet biztosít a hétköznapi viseletekhez.

 

– Üdítő együttműködésnek tartom a technológiai vállalat és a feltörekvő magyar divatmárka összefogását, ráadásul egy sokak számára fontos ügyre hívja fel a figyelmet. Egy élvonalbeli, agilis tervező és egy prémium márka hozza el azt a finom, abszolút nem tolakodó, és mindenki számára vonzó, hétköznapi viseletet, amellyel ráadásul egy magyar állatvédő szervezetnek is segíthetünk. A technológián keresztül elérhető környezettudatos megoldások, és a természeti értékek megóvására inspiráló üzenet hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyár egyik legkülönlegesebb kollekcióját vásárolhassák meg a rajongók. – összegezte a munkafolyamat előnyeit Csalár Bence divatszakértő, a kollekció nagykövete.

 

Az Anna Daubner márka új ruháin megfigyelhetjük a magyarországi védett állatokat: felbukkan a hermelin, a vidra, a hiúz, a nagy kócsag és a keleti rablópille. A minták grafikákból állnak, melyek még egyedibbé teszik a ruhadarabokat. A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy mely állatfajok védettek hazánk területén, így az állatos ruhák különlegessége abban rejlik, hogy viselhető, esztétikus, divatos formában hívják fel a figyelmet környezetünk kincseire, melyek védelemre szorulnak.

 

A kollekció darabjai kékben pompáznak, így a fehér-fekete állatok nagyszerűen illeszkednek az alapszínhez. Fazonok tekintetében igazán változatos a felhozatal: a retró stílusú nadrágok, a csinos felsőrészek és a könnyed ingruhák úgyszintén a kínálatot gazdagítják.

 

Daubner Anna mindig vibráló árnyalatú kollekciókkal jelentkezik, a kreációk legtöbbször a feltűnő tónustól, a formabontó szabásvonaltól és a különleges anyaghasználattól válnak egyedivé. Az új gyűjteményben megtalálhatjuk a tervezőre jellemző egyedi stílusjegyeket, mégis kicsit visszafogottabb színt kaptak a darabok. A hűvös kék tónus csodásan illik a nyárhoz, a kényelmes fazonok pedig nem csak a vízparton és a természetben nyújtanak kényelmes viseletet, hanem a városi miliőben is megállják a helyüket.

A két márka az egyik legjelentősebb magyar természetvédelmi alapítvány támogatásával segíti az ökológiai sokszínűség védelmét. Az Anna Daubner támogatói póló megvásárlásával darabonként ezer forinttal járulhatsz hozzá a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány munkájához, a Samsung pedig egymillió forint összegű támogatással járult hozzá a szervezet tevékenységéhez.

Az Anna Daubner és a Samsung közös kollekciója már elérhető a tervező webshopjában, június 17-től pedig megvásárolhatóak a kreációk a Margot Store-ban.

Forrás: Samsung, Anna Daubner.

Képek: Bodnár Zsófia / Anna Daubner. 

  • Megosztás:
hirdetés