Nem gond, ha még nem érted el a vágyott nyári bőrtónust, az öltözködés segítségével optikailag éppúgy felerősíthető a bőr finoman napcsókolt, barna árnyalata. Míg egyes árnyalatok rendkívül sápasztó hatást eredményezhetnek, mások kifejezetten sötétebbnek mutatják az egyébként még félig-meddig sápatag, nyár eleji bőrfelszínt. Mutatjuk, melyek azok a színek, amik közül érdemes válogatni a szezon elején.

hirdetés

Éppúgy, mint a bőr eredeti színe, a nyári tónusa is egyénenként változó. Ez kinél világosabb, kinél sötétebb árnyalatot jelent, de abban a legtöbb nő egyetért, hogy a napcsókolt bőrszín sokkal üdébb hatást kelt, emiatt sokan bátrabban viselnek élénkebb színeket a nyár folyamán.

Bár a nők zöme vonzóbbnak látja magát a tükörben napbarnított bőrrel, a mértéktelen napozás ártalmaival is tisztában van, ezért sokkal kevesebben törekednek arra, hogy nagy hirtelen, rögtön az első meleg napokon elérjék a maximális bronzos árnyalatot, amit a bőrük produkálni tud napfény hatására.

A kék élénkebb tónusai a hófehér bőrtónust éppúgy üdévé varázsolják, míg a fehér öltözékek a leghalványabb nyári barnaságot is felerősítik. Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ez ugyanis roppant veszélyes, és még a fokozatosság betartása is csak megfelelő védelem mellett történhet, elkerülve azokat az időszakokat, amikor a legerősebb az UV-sugárzás. A barnulásnak mindig megvan a rizikója, de más alternatívákat is igénybe lehet venni, melyekkel csökkenthető a bőrben fellépő napkárosodás veszélye. Akár kozmetikumok segítségét is lehet kérni, a manapság beszerezhető önbarnítók olykor hihetetlenül természetes hatást kölcsönöznek, miközben a felvitelük sem nagy ördöngösség.

Az UV-mentes barnulás lehetőségei közül a DHA testfújást is sokan választják, bár ennek az opciónak is megvannak a hátrányai, a bőrgyógyászok abban egyetértenek, hogy a bőrt nem károsítja nagy mértékben, hiszen csak a felső, gyorsan cserélődő rétegét festi meg.

Azt mindig érdemes szem előtt tartani, hogy az UV-sugarak káros hatása sokkal több negatívummal jár, mint amennyit a napbarnított hatás dob a megjelenésen. Sokkal egyszerűbb megoldás, ha a megfelelő színekből épül fel a szezon eleji ruhatár. Egyes árnyalatok ugyanis látványosan felerősítik a bórtónust, ezáltal optikailag sötétebbnek mutatják azt.

Továbbá arról is muszáj szót ejteni, hogy egy bizonyos bőrtónusra sohasem lehet divatként tekinteni, nem kiálható ki ideálisként egyik árnyalat sem, hiszen mindannyian más-más genetikai adottságokkal rendelkezünk, melyek úgymond a bőszínünket is meghatározzák. Minden tónusnak, a porcelánfehérnek is megvannak az előnyei, melyeket kihasználva fokozható az önbizalom. A barackos és hófehér bőrtónus ugyanúgy gyönyörűen tud mutatni minden évszakban, érdemes tehát megóvni az erős napfénytől.

Az öltözködéssel azonban kiemelheted bőrszíned előnyeit, sőt, felerősítheted nyári árnyalatát, ha úgy tetszik!

 

Az öltözködés sokat segít: barna hatást kelt a bőr, ha ilyen színeket viselsz

Bármilyen furcsán hangzik, sokszor elegendő csupán a ruhák színével trükközni picit, és a bőr máris napbarnítottnak hat. Nyilván nem négy-öt árnyalatot változtat az eredeti tónuson egy jól megválasztott darab, de a különbség valóban látványos és szembetűnő lesz. Ahogy bizonyos színek sápasztó hatással bírnak, úgy ennek a szöges ellentéte is megvalósulhat az öltözködés segítségével.

A fakó citromsárga és a fekete kerülendő nyár elején, de a halvány, púderes lila is a tiltólistás árnyalatok közé sorolható, ha feldobnád a sápadt bőrszínedet. Ezek kifejezetten visszafogják a barnaságot, inkább fakóbbnak mutatják a bőrt, semmint előcsalogatnák a nyári, napbarnított színét.

Semmi esetre sem kell azonnal a szoláriumba rohanni, vagy a napon égetni a bőrt órákon át annak érdekében, hogy a nyári ruhákat maximális önbizalommal viselhesd. Néhány árnyalat rengeteget segíthet, többek között a pink, a kék és a fehér látványos kontrasztot teremt, felerősítheti a napbarnított hatást.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/GC Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés