Mokaszin, papucscipő, balerinafazon – ezek az átmeneti cipők évek óta keringenek a divatban, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnának az újdonság varázsával, és izgalmas extrákkal kecsegtetni minket. Az őszi lábbelik között ezek a darabok a legkényelmesebbek, hiszen a mindennapi rohangálós mókuskerékhez tervezték őket, ezért a komfortosságon túl, rendkívül sokoldalúak. Bőven akadnak olyan cipellők a kínálatban, melyek szoknyával, nadrággal, csinosabb kabátokkal is bátran összeboronálhatóak.

hirdetés

A cipőgyűjtő sztereotípiákkal ellentétben, a nők zöme igenis szereti a sokrétű, jól kihasználható, több stílusban viselhető topánokat, melyek közül előnyt élveznek azok a kreációk, amikben jó eséllyel fel lehet venni a hétköznapok pörgős ritmusát.

Igaz, egy bézs körömcipő szinte mindenhez passzol, és mindegy, merre tart épp a divat, mindig sikkes, de a városi közlekedés akadályaival szemben, gyakran alkalmatlan az egész napos viselésre. A kényelmesebb, stílusbiztos félcipők persze, nem csak azok számára ideálisak, akik folyton a „jajj, mindjárt elkések!” állapotában vannak, bárkinek biztonságot jelenthetnek az őszi szettek összeállításakor, hiszen könnyűszerrel varázsolják stílusossá a snassz öltözékeket is.

A legdivatosabb átmeneti cipők a kínálatból: egyszerűek, mégis dizájnosak

A hatvanas-hetvenes, valamint a nyolcvanas-kilencvenes évek stílusjegyeivel zsonglőrködik az idei divat, így a cipődivatban is tetten érhető a retró hangulat. Ez az irányvonal már korántsem jelenti azt, hogy tetőtől talpig múltidéző fazonokba kellene bújnia az embernek, elég csak elszórva, finoman megjeleníteni itt-ott a stílusba vágó trendjegyeket.

 

A félcipők között még mindig az időtálló mokaszin-, loafer- és balerinafazon a sztár, de az oxford- és dandy-stílusú kreációk sem koptak még ki a kínálatból. Ám mindegyik típuson észrevehető némi változtatás, ami mi tagadás, a balerinatopánokra fért rá a leginkább. Az efféle lábbelik most szögletes és nyújtott orral, csatokkal, láncokkal, illetve kis kockasarokkal jelennek meg a választékban, sőt, a nyári pántőrület utóhullámait is érzékelhetjük még a kora őszi divatban.

A vintage hangulatú, fűzős bokacipők, valamint a vastag talpú chunky fazonok egyszerű kialakításuk ellenére is extravagánssá teszik az összképet. Ha olyan darabra vágysz, amit szoknyával és nadrággal egyaránt viselhetsz, érdemes a csinosabb, keskenyebb orrú megoldásokra vadászni, melyek kifinomultabbak az ormótlan társaiknál.

A kockasarok és a vastag talp a szezon kedvenc stílusújításai között szerepel, ám mindkettő esetében akadnak szolid átmenetek, melyek visszafogottabb, nőiesebb dizájnt eredményeznek. Az egyszerű cipőfazonokat látványos díszítőelemek dobják fel: láncos pánt, nagy csat, lakkbevonat, feltűnő szín, vagy minta teszi izgalmasabbá az időtálló darabokat.

Mivel a neutrális és púderes árnyalatok mellett az élénkebb divatszínek is megtalálhatóak a palettán, nem lesz nehéz választani a kora őszi cipellők közül. Olyan fazonokat válogattunk össze, melyek sokoldalúan kihasználhatóak a bakancsok és bokacsizmák szezonja előtt.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés