Mindennap magas sarkakon tipegni egészségügyi és kényelmi szempontokból is megfontolandó dolog, pláne, ha gyakran kényszerül gyalogolni az ember.

A mai divat már cseppet sem érezteti velünk, hogy csak és kizárólag magas sarkú cipőben lehetünk nőiesek. Amióta az edzőcipők betörtek az utcai trendekbe, és megjelentek a placcon a szobacipők kényelmét nyújtó loaferek, a lapos talpú topánok bődületes fazonváltozásokon estek keresztül, amivel fenekestől felforgatták a nőies és elegáns öltözékekről alkotott képünket.

A stílustörés menő fogalommá vált, mely lehetővé teszi, hogy olyan szetteket, melyeket eddig csak magassarkúval tudtunk elképzelni, összepasszítsunk egy korábban sportos jelzővel illetett lábbelivel. Ez óriási szabadságot jelent a divatban, hiszen így sokoldalúan kombinálhatjuk a cipőtárunkat, és akkor sem vagyunk feszengésre ítélve, ha nadrágkosztümmel indítjuk a napot.

A balerinafazonok és a félcipők nőiesebb stílusjegyekkel gazdagodtak az évek során, de akár sneaker típusú lábbelit is választhatunk a szoknyánkhoz. Azt azonban túlzás lenne állítani, hogy a lapos talpú lábbelik mindennel összeboronálhatóak, ezért nem árt néha inspirációt merítenünk a szerelésünkhöz.

Bár kétségkívül igaz, hogy a magas sarkú cipők megnyújtják a lábakat, azért a bokavillantó nadrágok többsége egy csajos loaferrel is jól mutat.

A kötött ruha kényelmes átmenetet képez a nőies és a lezser stílus között. Ha biztosra akarunk menni, nem árt tudni, hogy az efféle egyszerű darabokhoz passzol leginkább az utcára tervezett edzőcipő.

Vastag harisnyával jobban mutat egy lakk félcipő, mint bármelyik körömcipő. Ehhez a fazonhoz a magas derekú sort jobban passzol, mint egy miniszoknya.

Kényelmes, laza, mégis nőies ez a nadrágkosztümös összeállítás. A stílusos részletek adják meg az esszenciáját, mint például az, hogy a sneaker árnyalatai abszolút harmonizálnak ezzel a pasztelles összeállítással.

A leopárdminta alapvető közege a nőies öltözék, ezért az ocelotmintázatú edzőcipők arra is alkalmasak, hogy jó barátságot ápoljanak egy szmokingszabású overallal.

A hegyes orrú, hátul nyitott balerinafazonok még az egyszerű farmerdzsekis szetteket is nőiessé varázsolják.

A holografikus balerinacipő méltó kiegészítője ennek a nőiesen vagány, monokróm szettnek.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés