Ezek a tavaszi félcipők nem csak kényelmesek, kifejezetten nőiessé és sikkessé teszik a megszokott hétköznapi szetteket. Árakkal mutatjuk a szezon legdivatosabb fazonjait.

hirdetés

Ezek a tavaszi félcipők a szezon legdivatosabb darabjai

Nem feltétlenül kell magas sarkú cipőben topogni egész nap ahhoz, hogy a megjelenés kellőképpen nőiessé és sikkesé váljon. A lapos változatok éppúgy megteremtik a kívánt hatást, csupán az nem mindegy, hogy milyen fazonra esik a választás. Szerencsére az idei tavaszi divat igencsak bőkezű a lábbelik terén is, így bőven van miből válogatnia annak, aki most szerzi be legújabb kedvencét.

Ahogy tavaly is, úgy 2023-ban is a félcipők tarolnak a melegebb időjárás elérkeztével. Ezek az egyszerű, kényelmes cipellők gyakorlatilag bármilyen szetthez remekül passzolnak. A vastagabb talpú loaferek, az elegáns mokaszinek, sőt, a klasszikus balerinacipők is ellepték az utcákat most, hogy egy kicsit melegebbre fordult az idő.

Szétnéztünk az üzletek kínálatában, hogy milyen fazonokat és milyen árban lehet beszerezni idén tavasszal. A galériában mutatjuk a szezon legdivatosabb félcipőit, amelyekkel tényleg nem lehet mellényúlni.

 

Sokan ilyenkor is a jól bevált edzőcipőre esküsznek, ám nem árt, ha a szekrényben ott lapul egy csinos félcipő is. Elegáns összeállítások mellett, szoknyával és ruhával is remekül mutatnak a menő, sikkes fazonok, melyek abszolút felturbózzák a nőiességet. Persze farmernadrággal viselve éppúgy bevethetők, de vannak, akik még a laza melegítő mellé is simán betársítják a kedvenc loaferüket.

Az idei jolly joker a vastag talpú fazon. Már a sportcipők divatjában megfigyelhető volt, hogy a platformtalpak törtek a népszerűségi lista élére, a félcipők esetében sincs ez másként. Ezek a lábbelik kifejezetten kényelmesek, az emelt talprésznek köszönhetően még egy szaladgálós napon is megállják a helyüket.

A mokaszinek jellemzően vékonyabb, könnyedebb és visszafogott vonalvezetéssel rendelkeznek. Nem olyan robosztusak, ennek köszönhetően teljes mértékben hozzájárulnak a sikkes, kifinomult eleganciához. A szezon legnagyobb meglepetése pedig nem más, mint a klasszikus balerinacipő, ami az elmúlt években szinte teljesen eltűnt a kínálatból, most azonban hatalmas lendülettel tért vissza az üzletekbe.

A legtöbb változat időtálló, egy-egy jobb minőségű darab akár éveken át viselhető, ezért valóban érdemes beszerezni azt a fazont, ami leginkább passzol a ruhatárhoz. Az már csak hab a tortán, hogy könnyedén variálható darabokról van szó, ezek a félcipők remekül kihasználhatók, tavasszal, nyáron és ősszel is kulcsdarabjai lehetnek a nőies, trendi öltözékeknek.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés