A lezser cuccokat kedvelő oversize divattal szemben, a tavaszi trendek rengeteg trükközésre adnak lehetőséget, hogy karcsúbbnak láttassuk a derekunkat.

Vétek lenne nem kihasználni a tavaszi divat által felkínált derékhangsúlyos fazonokat: a magas derekú nadrágok, a rövidszabású felsők, a húzott, megkötős derékmegoldások, a vastag övek, valamint a szűkített blézerek mind lefaragnak a sziluettből, ha jól kombináljuk őket.

Az alábbi tippek sokat segíthetnek abban, hogy melyek azok a darabok a tavaszi divatban, amikre érdemes koncentrálnunk, hogy a karcsúsító öltözködési trükkök érvényre jussanak. Legtöbbjükkel könnyen elérhető a tökéletes, homokóra alak, persze az sem mindegy, hogy mivel, és hogyan viseljük az új szezon kedvenceit.

A molett testalkatúak is megtalálhatják a számukra előnyös fazonokat, ám a kiválasztásukkor nem árt teljes egészében szemlélni az alakjukat, hiszen az, ami a derékbőségből elvesz, lehet, hogy a csípőre pakol rá pár centit. Szuper tippeket mutatunk az Instagramról!

A nehézkes bőr és műbőr anyagok sem akadályozzák a karcsúsító hatást, amennyiben ilyen szabásokkal találkoznak. Az átlapolt, magas derekú szoknya, és a húzott derékszabású nadrág egyaránt keskenyíti a vonalakat, molett testalkaton azonban, ez a nadrágfazon jobban kiadhatja a csípőszélességet.

Érdemes kihasználni a most divatos, magasított derekú, öves nadrágokat. Stílusos és trükkös tud lenni, amikor az öv színe és anyaga megegyezik a nadrágéval. A kontrasztos megoldás szintén rafinált: ha a világos nadrágra sötét öv kerül, optikailag még keskenyebbnek tűnik a derékvonal.

A szoknya-kardigán, illetve szoknya-pulóver párosítás nagyon népszerű idén, ám nem árt ügyelni arra, hogy milyen fazonokat házasítunk össze. Laza kötésű, vékonyabb anyagú felsőt válasszunk, amely könnyedén betűrhető a szoknyába. A szűk és A-vonalú fazonok találkoztatása a legszerencsésebb, a karcsúsítás szempontjából. Egy széles, hangsúlyos övvel megkoronázva, egy ilyen öltözék előnyösen formálja az alakot.

Ha kissé széles a csípővonal, a magas derekú, A-vonalú nadrág- és szoknyaszabások, valamint az egyenes vonalú szivarnadrágok jöhetnek szóba. A különszabott derékrész jobban kihangsúlyozza a kerek popsit,  de alapvetően karcsúsítja a sziluettet.

Az öv idén kötelező, pláne, ha feltűnő, vagy széles darab. Ha az inget kényelmetlennek találjuk a nadrágba behúzva, meg is köthetjük a magasított derékrész vonalában, hiszen ez a kis stílusfűszer még inkább felerősíti a magas derekú nadrág karcsúsító hatását, ráadásul játékosabbá teszi az öltözéket. A blézer is sokkal nőiesebb és izgalmasabb, ha öv kerül rá.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés