Nem Meghan Markle az egyetlen, akit sok kritika ért, amikor házassága révén belecsöppent az uralkodói családba. Zsófia svéd hercegné glamour modellként és egy valósághow szereplőjeként volt közismert a celebek körében, mielőtt 2015-ben hozzáment Carl Philip svéd herceghez. Sofia Hellqvist személyével finoman szólva cseppet sem rokonszenvezett a nép, az öltözködése, és a múltja miatt is gyakran megszólták. Mára elült a vihar, a hercegné bebizonyította, hogy nem a fiatalkori tévútjai határozzák meg őt, és mostanra már a stílusába sem köthet bele senki, hiszen rengeteget csiszolódott az évek során.

hirdetés

A 36 éves Sofia Hellqvist még 2010-ben kezdett el randevúzni Carl Philip svéd herceggel. El tudjuk képzelni, hogy ez mekkora felbolydulást okozott, hiszen Károly Fülöp akkoriban a második helyen állt a svéd trónöröklési rendben. Kapcsolatuk azonban kiállta a próbát a nehéz időkben, és 2015-ben összeházasodtak. Így a meztelenkedő fotóiról, és a svéd Éden Hotelben való emlékezetes szerepléséről elhíresült Sofiából, Värmland tartomány hercegnéje lett.

Nyilván ez sokaknak csípte a szemét, különösen, hogy a sportrajongó, mesébe illően sokoldalú Carl Philip herceg nagy kedvencnek számít hazájában. Zsófia hercegnének szinte napi szinten el kellett viselnie a feldühödött zaklatásokat, de fegyelmezetten állta a sarat.

Igaz, bele kellett szoknia az előkelőség szerepébe, és eleinte az öltözködésében sem mutatkozott meg az a fajta összhang, ami kifinomultságot tükröz a külvilág felé, de azóta nagyszerűen beilleszkedett a családba, és szemmel láthatóan kikupálódott. Ma már biztos nem venne fel vastag sarkú bokacsizmát egy szűk csipkeruhához, de ami azt illeti, karitatív tevékenységeivel is sikerült megcsillantania a másik oldalát.

Sokan csak az alapján ítélték meg őt, hogy mit csinált a húszas éveiben, de afelett átsiklottak, hogy a bikinis modellkedés mellett könyvelést és gyermekvédelmet tanult. Azóta is a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása és segítése foglalkoztatja leginkább, illetve férjével közösen egy olyan alapítványt hoztak létre, mely az internetes zaklatás és a gyűlöletbeszéd visszaszorításán fáradozik.

Zsófia svéd hercegné megújult stílusa

A hercegné most már kifogástalan megjelenéssel rendelkezik, valószínűleg ehhez segítséget is kapott. Ám nem csak az ízléses kiegészítők, hanem a magabiztos fellépése is teljessé teszi az öltözékeit. Határozottsága ellenére, mindig derűs, mosolygós és közvetlen, és a hivatalos rendezvények kivételével, azért némi lazaságot is megenged magának.

Katalinnal ellentétben, Zsófia svéd hercegné gyakran visel hangsúlyos kiegészítőket, különösen a feltűnő fülbevalókat szereti. Az élénk színekkel is jól bánik, már megtanulta a módját, hogyan viselje őket kifinomultan, stílusosan. A letisztult vonalvezetésű ruhák nála úgyszintén előnyt élveznek, mint a legtöbb hercegnénél, és a fekete szetteket is előnyösen tudja viselni. A frizurája mindig természetes hatást kelt, akkor sem gondolja túl a hajkérdést, amikor diadémet visel a fején. Stílusával könnyű azonosulni, hiszen cseppet sem fennhéjázó.

A hercegné nem akar egy elérhetetlen kirakati babának tűnni, ezt többször bebizonyította már, különösen tavasszal, amikor a világjárvány kezdetén elvégzett egy gyors egészségügyi kurzust, majd önkéntes egészségügyi asszisztensként segítette a kórházi dolgozók munkáit. Zsófia ugyan a többi önkénteshez hasonlóan nem a betegek kezelésében, hanem a háttérmunkákban vett részt, de a hozzáállása mindenképp dicséretes.

A kétgyermekes hercegi pár nemrég, decemberben jelentette be, hogy Zsófia ismét várandós.

 

Kiemelt képek: Michael Campanella/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés