A jóga jótékony hatása már régóta bizonyított, ezért a népszerűsége töretlen. Egyre többen választják a jógát, mint edzésformát, de kiegészítő mozgásnak is tökéletes.

hirdetés

Zsírégető jóga a fogyáshoz

Sokan úgy gondolják, hogy a jógával nem formálható a test, mivel kevésbé intenzív, mint például a futás. Ennek ellenére hosszútávon a jóga kitűnően formálja az izmokat, hiszen a gyakorlatokat mindig saját testsúllyal kell elvégezni, ezért a test sokkal tónusosabbá válik.

A jógapózoknak köszönhetően beindul az izzadás, amely segít a szervezet méregtelenítésébe. Emellett az egyes pózok a belső szervekre szintén jótékony hatást gyakorolnak, beindítják az emésztést és az anyagcserét. Ezért fogyókúrázóknak is kifejezetten javasolt. A jógázók jobban megismerik a testüket, ezért szinte minden esetben tudatosabban táplálkoznak, ami diéta esetén igazán hasznos. A gyakorlatok javítják a testtartást, jó hatással vannak a gerincre, és hosszútávon sokkal hajlékonyabbá és rugalmasabbá válik a test.

A jógának sok változata van, amelyek eltérően fejtik ki a hatásukat a szervezetre, a fogyni vágyóknak leginkább a forró vagy a bikram jóga javasolt, hiszen ezzel lehet a legtöbb zsírt elégetni. De kezdésként már húsz perc jóga is csodát tehet, mivel hatékonyan beindítja a szervezetben azokat a folyamatokat, amelyek hozzájárulnak a súlyvesztéshez.

Ezt a viszonylag könnyen elvégezhető gyakorlatsort, bárki beiktathatja a napjába, és a várt eredmény nem marad el. Természetesen akkor érhető el vele a legnagyobb súlyvesztés, ha más mozgásformával is kombinálva van, például futás vagy biciklizés. A megfelelő táplálkozásra szintén oda kell figyelni, sok gyümölcsöt és zöldséget érdemes fogyasztani.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés