A szőke hajnak mindig is megvolt a varázsa, hosszú évekig uralta a szépségtrendeket. Bár manapság sem szorult háttérbe, idén új ideál körvonalazódik a divatban.

hirdetés

A régmúlt időkben a szőke haj összefonódott az angyali szépséggel, a tündérmesékben is gyakran a szőke hajú királykisasszonyok testesítették meg a jóságos karaktereket. Később pedig olyan szexszimbólumok futtatták csúcsra a szőke fürtök trendjét, mint Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Kate Moss, vagy Claudia Schiffer.

Az eredeti vörös hajszínt régen a démoni erőkkel hozták összefüggésbe, ritkasága miatt misztikusnak és különlegesnek találták az emberek, sőt, a boszorkányüldözés idejében elegendő volt ahhoz, hogy egy nőt megbélyegezzenek. Miközben a rőt hajú, szeplős kislányok manapság is könnyen csúfolódás tárgyává válhatnak az iskolákban, a divatvilág egyre inkább a vörös hajú modelleket lépteti előtérbe, meghatározva ezzel a hajszíntrendeket.

Nagyot változott a szépségideál: a vörös hajú, szeplős nőkre figyel most a divat

A divat most mindent szeret, ami eredeti, egyedi és természetességet sugall. Ez a tendencia a magazinok és divatbemutatók kasztingjain is megmutatkozik: hirtelen megszaporodtak a kifutókon és kampányokban a vörös hajú, porcelánbőrű, szeplős modellek, sőt, még a fast fashion divatmárkák is igyekeznek velük reklámozni.

 

A Victoria’s Secret is szükségét érezte tavaly, hogy angyalcsapatát vörös hajú szépséggel bővítse, és bárhová nézünk, a legtöbb óriásplakátról karmazsin, eperszőke, vagy skarlátvörös frizurájú modell mosolyog vissza ránk.

A szeplők is újra divatba jöttek, most büszkén viselhetik azok, akik ilyen szépségjegyekkel rendelkeznek. A vörös hajú szépségideál ráadásul egy új trendet is képvisel, mely a leheletnyi natúr sminket, az egészségesen pirospozsgás ajkakat, valamint a dús hajzuhatagot népszerűsíti. Vajon ezzel véget ért a szőke haj varázsa? Azt azért nem hinnénk, de tény, hogy most a különleges, vöröses hajárnyalatok kapnak nagyobb figyelmet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés