Brigitte Bardot hajviselete és öltözködési stílusa merőben meghatározta a hatvanas évek divatirányzatait. Felejthetetlen banánkontya most olyan népszerű, mint hajdanán.

A francia sikk elnevezésű divatirányzat tavaly elérte csúcspontját, de idén is bőven kapunk még belőle. A frizuratrendekre éppúgy hatást gyakorol, mint az öltözködési stílusokra, így érdemes híres francia nők frizuráit nézegetni, mert biztos, hogy a legtöbb sorra kerül az új irányvonalak között.

Brigitte Bardot emlékezetes banánkontya nemcsak a hatvanas években aratott nagy sikert, később, a nyolcvanas években újra megjelent a kifutókon és a magazinokban. Bár jó ideig pihentetve volt, most ismét nagy népszerűségnek örvend, ezért nem árt elsajátítani, hogyan készül.

Bonyolultnak tűnik, de cseppet sem az, a videóból kiderül, hogy hosszú hajból percek alatt összedobható. Igaz, szebb lesz az összkép, ha kicsit hullámosítjuk a tincseket, mert így nem kell tupírozni, mégis tömött és dús lesz az elkészült konty.

Így a haj előkészítése egy picit több időbe telik, de abszolút kihagyható, ha nincs idő ezzel bíbelődni. Az átlagosnál nagyobb hullámcsatokra lesz szükség a művelethez, amivel egyik oldalon fel kell tűzni a fürtöket, majd a maradék hajtömeget felcsavarva, máris rögzíthető a banánkonty, a felvételen látható módon.

Kiemelt kép: Sunset Boulevard/Corbis/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés