Míg a szeplők egyeseknek sok bosszúságot okoznak, mások számára különleges szexepilek, melyek huncut, gyermeki bájjal gazdagítják a nőies kisugárzást. Ezek a sztárok gyakran mutatkoznak kifestve, de bátran felvállalják azt is, hogy smink nélkül milyen pöttyösek.

Kissé furcsa és morbid, ha egy festékzavarból adódó bőrhibát divatosnak, vagy akár szexinek kiáltanak ki, pedig újabban, a természetességet ünneplő trendek jóvoltából, pontosan ez történik, már ami a szeplők megítélését illeti.

Ennek ellenére, még mindig sokan aggódnak az aranybarna, vagy vöröses szépségpöttyök miatt – pláne, ha túl sok borítja a testüket -, és mindenféle kezelést, krémet, vagy praktikát kipróbálnak, hogy elhalványítsák őket.

Népszerűbbek a szeplők, mint valaha

A szeplők valójában a bőr ártalmatlan reakciói a napfény érintésére, így inkább esztétikai problémát okozhatnak azok számára, akik nincsenek odáig értük, ám az eltüntetésük nem egyszerű. Általában érzékeny, világos, vagy vékony bőrűeknél jelentkeznek az apró kis pigmentfoltok, de a kialakulásukért örökölt hajlam is felelős.

Megelőzhetőek ugyan, ha valaki keveset tartózkodik a napon, és közben állandóan fényvédővel kenegeti magát, de néhány előbukkanó szeplővel még a leggondosabb védelem mellett is számolni kell, különösen nyáron.

Sokan utálják, ha a vakáció végére szinte elborítják arcukat és fedetlen testrészeiket a szeplők, pedig manapság a divatvilág is sokat tesz azért, hogy az efféle bőrelváltozásokra ne hibaként, hanem szexepilként tekintsünk. A Victoria’s Secret csapata nemrég egy vörös hajú, szeplős bőrű modellel bővült, és a közösségi oldalak is megteltek szeplős portré- és divatfotókkal.

Alexina Graham. Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Nemcsak a manökenek kampányolnak a szeplők mellett, hanem egyre több híresség is felvállalja a szeplőit, méghozzá smink nélkül. Van, aki Meghan hercegnének tulajdonítja a változás szelét, aki olyannyira imádja a szépségpöttyeit, hogy nem használ alapozót, csak színezett arckrémet, és senki ember fiának nem engedi meg, hogy kiretusálja a szeplőit.

Ám valójában már jóval azelőtt elkezdtek begyűrűzni a szeplőkre fókuszáló divatfotók, hogy Meghan Markle szexi pöttyöcskéire felfigyelt volna a világ. Komoly sminktrend is társult ehhez az őrülethez, hogy akinek nincs, profi módon álszeplőt pingálhasson magára, illetve a korábban eltitkolt szeplőcskék is előkerültek a smink alól.

A szeplők a legvonzóbb bőrhibák!

Vannak, akik nem nem azon fáradoznak, hogy elhalványítsák a szeplőiket, inkább rámutatnak arra, hogy milyen szépek természetes valójukban.

Ashley Graham, a dögös teltkarcsú modell nem az a takargatós fajta, a striáktól kezdve a narancsbőrig, semmit nem szégyell a testén, pláne nem az időszakos szeplőit, melyek nyáron kicsit megszaporodnak az arcán.

Bella Thorne, amerikai színésznő arcát általában alapozó fedi a rivaldafényben, így nem sokan tudják róla, hogy valójában szeplős a bőre. Pedig sokkal szebb smink nélkül, natúr arccal.

Hailey Baldwin nem igazán hiányolja az alapozót, ha éppen nem modellkedik, a natúr smink, vagy a fedetlen bőr híve, és egyáltalán nem zavarják az orrán lévő szeplők.

Kylie Jenner szereti a látványos sminkeket, de olykor-olykor ő is megmutatja az Instagramon, hogy néz ki a több réteg festék alatt. A halvány pöttyökkel együtt, igazán bájos a natúr arca.

Az énekesnő, Kesha, az extrém sminkeket sem veti meg, de alkalomadtán a valódi arcát is bátran megmutatja.

Christina Aguilera szinte sohasem mutatkozott vastag alapozóréteg nélkül, ezért tavaly sokakat megdöbbentett, amikor sminkmentes címlapot vállalt. Üde, szeplős bőre olyan, akár egy kislányé, nem is értjük, miért rejtegette.

  • Megosztás:
hirdetés