A ruhák online eladása az utóbbi időben hihetetlenül népszerűvé vált, hiszen időként minden nő szembesül azzal, hogy a korábban megvásárolt darabok már nem passzolnak annyira a stílusához. Ilyenkor jöhet a gardróbfrissítés, melyhez a világháló számos lehetőséget kínál. Ám a kezdeti lelkesedés után alábbhagyhat a lendület, ezért hoztunk pár tippet, ami felgyorsítja a folyamatot.

hirdetés

A legtöbb nő ruhatárában sok ruha gyűlik össze az évek során, ami átláthatatlanná, kezelhetetlenné teheti a ruhatárát. Előfordulhat, hogy évekkel ezelőtt hirtelen felindulásból vettél valamit, amit később sosem viseltél. Ez nem egyedi eset, hiszen sokan vásárolnak meggondolatlanul, az aktuális hangulatukat követve.

Ám idővel hatalmasra duzzadhat a kihasználatlan holmik kupaca, ami megnehezítheti az öltözködést, és újabb bevásárlótúrát eredményezhet. A zsúfolt gardróbban nem könnyű eligazodni, az első fellángolás után beszerzett holmik kaotikus képet mutathatnak, gyakran a színek sem passzolnak, vagy épp a fazonok nem illenek egymáshoz, így hiába lóg sok ruha a vállfán, nehéz összeállítani belőlük egy épkézláb szettet.

Éppen ezért időként jó, ha alaposan szétnézel a szekrényben, átválogatod a ruhákat, és megszabadulsz a régi vagy nem hordott daraboktól. A megfelelő stratégiával hamar jól kombinálható, rendezett ruhatárat alakíthatsz ki, ami nem csupán a felesleges vásárlástól óv meg, de a csinos összeállítások megkomponálását is segíti. Ehhez itt találsz pár hasznos tippet.

Ruhák online eladása egyszerűen: ezeket a tippeket kövesd

Miután túljutottál a rendrakás fázisán, megtörténhet, hogy akad pár darab, ami tökéletes állapotban van, így nem szívesen válnál meg tőlük teljesen ingyen. Ez teljesen érhető, nem véletlen, hogy rengetegen adnak túl a megunt darabjaikon online. Nem nagy ördöngösség, de a biztos siker érdekében pár tippet érdemes bevetni.

Igazodj a szezonhoz

Sokan ott rontják el az online ruhaeladást, hogy nem igazodnak a szezonhoz. Tény, hogy téli kabátot és bakancsot akár nyáron is el lehet adni, ám a legtöbb platformon a vevők inkább a lengébb darabokat keresik a melegebb hónapokban. Jó megoldás lehet, ha mindig szezonváltás előtt kezded el értékesíteni a ruhadarabokat, hiszen nyár végén a legtöbben már elkezdik keresni a vastagabb holmikat.

Mosás és vasalás

A megunt ruhadarabok sokszor hónapokat, éveket pihennek a szekrényben, így nem csoda, hogy gyűrötté válnak. Eladás előtt mindenképp frissítsd fel és vasald ki a kiválasztott darabokat. Ez az apróság nagyban segíti az eladást, hiszen a potenciális vásárlók a feltöltött képeken szép, sima felsőket, ruhákat látnak majd, melyek jobban vonzzák a figyelmet.

Rendszerezz!

Sokan egyszerre, összevissza töltik fel a kiválasztott oldalakra az eladásra kínált ruhadarabokat, ami megnehezíti az értékesítést. Az érdeklődök ömlesztve látnak mindent, és előfordulhat, hogy hamar megunják a képek nézegetését. Válogass szét mindent kategóriákra, és csak azokat posztold együtt, melyek egy kategóriába sorolhatók.

Előnyös fotó és leírás

Rengeteget számít a megfelelő fotó, hiszen ez alapján tetszik meg az adott darab a vevőknek. Mindig jó fényviszonyok között készíts felvételt, melyen jól látható a holmik színe. Akár fel is próbálhatod, ezzel megkönnyítve az eladást. Nagy segítség, ha több felvételt készítesz, távolabbi, közelebbi fotókat, így a mintákról, anyagról is pontosabban tájékozódhatnak az érdeklődők. A pontos leírás szintén fontos, a méretet, anyagot, szabást mindenképp tüntesd fel. További pluszpont, ha az átvételi, szállítási módokat ugyancsak beírod az információk közé.

A fotózáshoz válassz ki egy semleges helyet, ha a a személyes életteredben, otthonodban örökíted meg az eladni kívánt cuccokat, ügyelj rá, hogy semmi ne zavarjon be a képbe. Háttérnek legjobb egy üres fal, vedd le a festményt, vagy tükröt a helyéről, és a szegre felakaszthatod a vállfára tett ruhát. Vicces, és egyben kínos is, ha valaki nem ügyel a fotó hátterére, és mondjuk, belelóg egy arra bóklászó családtag, vagy a macska trollkodik bele. Az eladás szempontjából ez persze, nem mindig bír nagy jelentőséggel, de jobb, ha a személyes környezetedről semmilyen információt nem szolgáltatsz ki a képekkel.

Keresd meg a legmegfelelőbb helyet

Nagy kérdés, hogy mely platformon tudod a leghatékonyabban értékesíteni a megunt, ám jó állapotú dolgokat. Szerencsére erre már számos megoldás létezik, rengeteg, használt ruhák eladásával foglalkozó webshop, applikáció létezik, illetve a Facebook adta lehetőségekről sem szabad elfeledkezni. Sok tematikus csoport létezik, vannak márkaspecifikus közösségek, illetve luxusmárkákra specializálódott csoportok. A Marketplace úgyszintén hasznos, a nagyobb siker érdekében több helyen is hirdethetsz, ám ezt mindig tüntesd fel a hirdetés szövegében.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés