Valljuk be, sokunknak megdobban a szíve, amikor végignézünk egy-egy divatbemutatót -különösen az haute couture kollekciókét-, és arra gondolunk, de szuper lenne ez a csodás ruha, táska, kiegészítő, ha a mi szekrényünkben lenne. Sajnos a valóság az, hogy a legtöbb ember számára ez nem kivitelezhető, ugyanakkor nem kell örökre eltemetni a gondolatot. Online, nagyon jó állapotú designer darabokra bukkanhatsz sokkal jutányosabb áron.

Minőségi designer darabok olcsón

Itthon sajnos korlátozottabb lehetőségek vannak, ha valaki ilyesmit szeretne vásárolni, leginkább szerencse kell hozzá, hogy a bizományiban egy értékes darabra bukkanjon az ember. A designer darabok főként a márka saját üzletében vagy erre szakosodott online webshopban érhetők el, de arra kevés a példa, hogy használtan lehessen vásárolni ilyesmit. Példaként azért megemlítenénk a Luxury Vintage budapesti üzletét, ahol nemcsak a legjobb világmárkák termékeiből válogathatsz, de be is adhatod megunt designer kincseidet.

Külföldön sokkal nagyobb a kereslet úgy általában a designer darabok iránt, így nem véletlen, hogy a használt termékekkel foglalkozó webshopokból is bőven akad. Mi most ezekből négyet hoztunk el, de aki szemfüles, és komolyabban érdekli a téma, ennél többet is találhat.

Vestiaire Collective

Az egyik legnagyobb kínálattal rendelkezik, minden héten több ezer új terméket regisztrálnak az oldalra. Olyan, mint az eBay, tehát lehet, hogy a legközelebbi Chanel táskádat egy japán üzletasszonytól vásárolod. Ahogy mások, úgy te is kínálhatod eladásra megunt portékádat, a több milliós vásárlószám mellett valószínűleg nem lenne nehéz dolog megválnod tőle. Külön funkcióként, e-mail-ben értesítést is kaphatsz, ha olyan termék kerül be a kínálatba, ami téged érdekelhet. A shop-ot ide kattintva érheted el.

Hewi London

Nagyon hasonlít előbbi társához, annyi különbséggel, hogy ide szinte új vagy egy-két alkalommal használt termék kerülhet csak fel. Amellett, hogy magadnak vásárolsz, VIP szolgáltatás is elérhető, ebben az esetben a vásárlás procedúráját a Hewi London veszi át, neked csak a fizetéssel kell törődnöd. Bár egy Gucci loafer árából nem sok a húsz font, az első regisztráció alkalmával ennyi kedvezményt kapsz a vásárlás összegéből. A shop-ot ide kattintva érheted el.

Bagista

Kifejezetten táskákra specializálódott, amiket eladhatsz, vásárolhatsz, de még cserélhetsz is. Az oldal nagyon figyel a minőségre, mielőtt a termék felkerül eladásra, ellenőrzik, hogy valóban eredeti-e és, hogy jó állapotban van. Instagramon érdemes bekövetni őket, ahol mindig kirakják, ha egy új kedvenc érkezik. A shop-ot ide kattintva érheted el.

Rewind Vintage

Ahogy a nevéből is kitűnik, vintage különlegességek az oldal fő profilja. Pluszban olyan szolgáltatásuk is van, ami a megvásárolt terméket külön kérés és persze fizetés- ellenében személyre szabja. Az árusítás itt egy picit macerásabb, ha el szeretnél valamit adni, külön fel kell venned a kontaktot a folyamat képviselőjével a részleteket illetően. A shop-ot ide kattintva érheted el.

Főkép: Getty Images/Christian Vierig.

  • Megosztás:
hirdetés