Melissa McCarthy az önkifejező öltözködés híve, színes, izgalmas stílusa is arról árulkodik, hogy számára fontos az egyéniséget tükröző megjelenés.

hirdetés

Tavaly márciusra 34 kilót fogyott Melissa McCarthy, amit teljes életmódváltással sikerült elérnie. A színésznő már gyerekkora óta súlyproblémával küzd, bár sosem kerülte a testmozgást, sőt, kamaszként sokféle sportágban kipróbálta magát, gyakran csúszott bele az egészségtelen táplálkozás hibáiba. Ám mostanra olyan életmódbeli és étkezési szokásokat alakított ki magának, amelyek hosszú távon fenntarthatóak az egészsége érdekében.

Melissa McCarthy a tavalyi nagy fogyása óta sem lett vékony testalkatú, ám ezúttal nem hízta vissza a leadott pluszkilókat, korábban ugyanis gyakorta küszködött ezzel a problémával. Noha sohasem törődött bele abba, hogy túlsúlyos, sajnos sokszor rossz diétás módszereket választott, ezért az elért eredmény általában nem maradt tartós. A színésznő nem egyedi eset, sok hasonló alkatú nő akad a világban, aki folyamatosan a pluszkilók ellen harcol, mégsem optimális a testsúlya, hiszen a változás apránként, fokozatosan történik, ami hosszú ideig eltarthat.

A színésznő önkifejező stílusa azonban jó példát mutathat arra, hogy alkattól függetlenül is lehet jól kinézni, kiélvezni a divat nyújtotta lehetőségeket. Az, hogy egy teltebb idomú nő szeret öltözködni, bátran alkalmazza a színeket, mintákat, és jó megjelenésre törekszik, még nem jelent egyet a túlsúlyosság népszerűsítésével.

Melissa McCarthy stílusa a színésznő pozitív energiáit tükrözi

A divat változása azért üdvözítő, mert az elfogadáson alapszik. Amikor megjelentek a plus size modellek a kifutón és a pluszos méretkategóriák a kollekciókban, a teltebb hölgyek is több lehetőséget kaptak arra, hogy kifejezzék egyéni személyiségüket az öltözködés által. Korábban is voltak túlsúlyos nők, csak épp nehezebben találtak maguknak olyan ruhákat, amelyek stílusukat és méretüket tekintve egyaránt megfeleltek számukra. Ugyanígy kibővült a kínálat az alacsony termetű, a nagyon magas, és a kis méretű nők számára, hiszen az emberek elképesztően sokfélék, eltérő testarányokkal és alkati adottságokkal rendelkeznek, ám miért ne illetne meg bárkit az esély, hogy színesen, stílusosan és csinosan öltözködjön?

 

Melissa McCarthy stílusa nem mellőzi a feltűnő elemeket, ám a színésznő hosszú évek alatt találta meg az egyensúlyt az alkatnak megfelelő és az egyéniséget nem rejtegető öltözködés között. Bátran hangsúlyozza vidámságát, pozitív személyiségét és nőiességét, miközben odafigyel arra, hogy milyen fazonok előnyösek számára. Megesik, hogy tévútra szalad egy-egy szabással, de az ő vidám, megnyerő kisugárzása még a nagyon feltűnő ruhákat is elbírja.

Melissa McCarthy szerint a divatnak segítenie kell egyéni személyiségünk kifejezésében, tulajdonképpen ez a gondolat fűtötte, amikor 2015-ben elindította saját ruházati márkáját Melissa McCarthy Seven7 néven. A színésznő célja pontosan az volt kollekciói bevezetésével, hogy a divat a méretsorokat és a fazonokat illetően se legyen kirekesztő. Nem plus size divatmárkát hozott létre, ruhái ugyanis eltérő testalkatú nőkre készültek, melyek nagyobb méretekben éppúgy kaphatóak voltak. Ruházati cikkeit ma már nem gyártják, de kollekcióinak szellemisége nem tűnt el egészen.

A színésznő egyszerűen csak a magabiztos, jó megjelenésre törekszik, ami hozzájárul ahhoz, hogy remekül érezze magát a bőrében. A divat pedig egy széles eszköztár, amely igyekszik mindenkinek megadni a lehetőséget erre, kortól és testalkattól függetlenül. Nem a divatot kell követni, hanem kiválasztani belőle mindazt, amivel sajátos módon kifejezhetjük egyéniségünket, nőiességünket, és ezáltal magabiztosabbnak érezhetjük magunkat. Melissa McCarthy stílusa pontosan ezt tükrözi.

Kiemelt képek: Hoda Davaine/Dave Benett/Wirelmage/Getty Images.

Képgeléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés