Brigitte Bardot, Audrey Hepburn és Diana hercegnő is azon híres személyek közé tartozik, akik képesek voltak egy egyszerű fekete ruha viselésével minden tekintetet magukra vonni. Ezek a kis dresszek nem véletlenül olyan közkedveltek. Kiemelik a nőiességet, kifinomult és elegáns külsőt kölcsönöznek a viselőjüknek.

hirdetés

Sokan úgy gondolják, hogy egy fekete dressz komor, szomorkás hangulatot áraszt magából, azonban a megfelelő összeállításban ez egyáltalán nincs így. A monokróm szettekben van valami elképesztően erős elegancia és frissesség, ami leköröz mindenféle csillogó ruhakreációt. A szimpla fekete darabok túlzás nélkül érik el a lenyűgöző hatást, nem lehet velük mellényúlni. Kiemelik az alakot, slankítanak és hagyják, hogy a kisugárzás is érvényesüljön, nem veszik el a rivaldafényt a személyiségtől.

Az egyszerű fekete ruha kihangsúlyozza a nőiességet

A fekete ruhák rendkívül egyszerűek, nincs bennük semmi flanc, semmi feltűnés. Remek választásnak bizonyulnak a szimpla hétköznapok során, de fontos események alkalmával is tükrözik az elvárt eleganciát. Mivel egyszerű, mély tónusban pompázó darabokról van szó, a tervezők leginkább a különleges szabásmintákkal teremtenek egyedi összképet.

Egyik fekete kreáció sem ugyanolyan, mind-mind egészen más stílust tükröz. Az egyenes, letisztult verzió roppant elegáns és egyszerű, a fodros szoknyarész és a buggyos ujjmegoldás romantikus külsőt kölcsönöz, miközben az aszimmetrikus, magasan felsliccelt fekete fazon rendkívül szexinek bizonyul.

 

A fekete ruhák egyensúlyt teremtenek a sikkes, elegáns megjelenés és a visszafogott, kifinomult összkép között. Sokoldalúságuk abban is megmutatkozik, hogy egy esti partin, illetve egy hivatalos munkahelyi megbeszélésen egyaránt megállják a helyüket. Fazonjától, anyagától függően egy fekete ruha szinte bármilyen esemény dresszkódjába beleillik, aligha lehet hibázni vele.

Tökéletes választás lehet azokra a napokra, amikor az elegancia nélkülözhetetlen, azonban a feltűnés mindenképpen kerülendő. Az egyetlen alkalom, amikor nem ildomos a fekete ruha viselése, ha valaki esküvőre készül. Bár íratlan szabályról van szó, nem illik tetőtől talpig feketébe burkolózni a nagy napon, bármennyire is elegáns az összkép. Egy-egy részletben, kiegészítőben azonban felbukkanhat a fekete tónus.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés