Palvin Barbi is megjelent a British Fashion Awards vörös szőnyegén, és egy igencsak merész ruha mellett döntött, ami sokak szerint nem passzolt hozzá.

hirdetés

A sztárok nem mindig állig begombolkozva jelennek meg a vörös szőnyeges eseményeken, ami érthető, hiszen évről évre egyre sokrétűbb és szabadabb a divat, így a közvéleményben régebben kialakult íratlan öltözködési szabályok mára igencsak fellazultak, vagy teljesen eltörlődtek a színről.

Bár a kifinomult, klasszikus elegancia fogalma egyetemes maradt, ma már új irányvonalat képeznek a vagánysággal, merész és különleges részletekkel fűszerezett elegáns öltözékek, amelyek elrugaszkodnak a korábbi beidegződésektől. Sok vörös szőnyeges esemény ad teret az extravagáns stílus megvillantásának, és mi is lehetne jobb platformja ennek, mint a divatvilág kreativitását ünneplő díjátadó gála, a British Fashion Awards.

Nem Palvin Barbi volt az egyetlen, aki az elmúlt évek csúcstrendjét követve merész, átlátszó ruha mellett döntött, sőt, volt, aki simán túltett rajta a bevállalós fazonválasztást illetően, de a magyar modell szettje most nem talált be annyira, mint ahogy az elvárható lett volna a szuper stílusérzékét figyelembe véve. Barbara gyönyörű, a szett maga pedig sejtelmesen dögös, valahogy mégsem tökéletes az összhatás.

Palvin Barbi is a dögös trendnek hódolt: a merész, átlátszó ruha mégsem talált be igazán

Most tekintsünk el attól, hogy Francesca Cairns brit stílustanácsadó és színszakértő szerint a fekete nem Palvin Barbi erőszíne, hiszen ezúttal inkább a ruha merész, zavarba ejtő felsőrésze tűnt túl soknak, vagy inkább túl kevésnek.

Palvin Barbi merész ruhája kirajzolja vonalait, de egy bőrszínű, trükkös részletnek köszönhetően nem mutat meg mindent. Kép: Mike Marsland/WireImage/Getty Images.

 

Bár a képek alapján nekünk úgy tűnik, van egy kis trükk a dologban, amitől a horgolt, átlátszó anyag nem mutatja meg teljesen a modell kebleit, épp csak körvonalazza idomait, sokak szerint mégis eléggé vad húzás volt ez Palvin Barbitól, aki mindig sikkes. Általában mértéktartó a dögös részletekkel, bár az elegáns öltözékeiből sem mellőzi a vagányabb, különlegesebb stílusjegyeket.

A 26 éves Maisie Williams és az 58 éves Kristen McMenamy is az extravagáns elegancia mellett döntött. Képek: Lionel Hahn, Neil Mockford/FilmMagic/Getty Images.

 

Ez az est azonban nem csak a szolid eleganciáról szólt, sőt, a vendégek összeállításaiban a divattörténelem momentumai is megelevenedtek a modern trendekkel ötvözve, így eléggé eklektikus volt a stílusfelhozatal. Az egészen finom estélyiktől kezdve az extravagáns, jelmezszerű szettekkel bezárólag szinte minden irányvonal képviselte magát.

Rita Ora egy igazán feltűnő részlettel tette izgalmasabbá letisztult vonalú, hátul kivágott ruháját. Képek: Mike Marsland/Wirelmage/Getty Images.

 

Voltak, akik meghökkentő kreációkban érkeztek, és olyanok szintén akadtak, akik a lenyűgöző és a kirívó határán lavíroztak, vagy abszolút mellényúltak ruhaválasztásukkal. Ám ez is azt igazolja, mennyire sokszínű a divat, hányféle stílusban lehet ünnepelni nagyságát és kreatív energiáit.

Kiemelt kép: Melodie Jeng/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés