A stílus nem kor kérdése, ötven felett is változatos módon lehet szemezgetni a divat nyújtotta lehetőségekből, sőt, a legyegyszerűbb variációkkal éppúgy megteremthető a nőies összhatás. Néhány kreatív ötlettel, a megfelelő ruhafazonokkal könnyedén ki lehet hozni a maximumot a megjelenésből. Az alábbi hírességek ruhatárából könnyű ihletet meríteni, Jennifer Aniston kedvenc darabjait például kifejezetten egyszerű beszerezni.

hirdetés

Az egyéni stílus kialakulása sokszor évekbe, évtizedekbe telik. A fiatal nők általában szívesebben kísérleteznek, könnyedén váltanak egyik irányzatról a másikra. A divat gyorsan változó forgatagában könnyű elveszni, és időbe telik, mire az ember lánya megtalálja a hozzá leginkább passzoló darabokat, melyeket önazonosan tud kombinálni. Ezt kitapasztalni sohasem késő, az egyéni stílus apránként beérik, kellő inspirációval a tarsolyunkban pedig egyszerűbb ráérezni a saját igényeinkre, ízlésünkre.

Az érettebb hölgyek általában a klasszikus, időtálló kreációkra fogékonyabbak, ritkábban engednek teret a gyorsan múló mikrotrendeknek. Többségük átlátható, sokoldalúan kombinálható ruhatárra törekszik, ami segít a letisztult, nőies, kifinomult összkép megvalósításában. A stílus ötven felett éppúgy formálható, alakítható, ehhez néha nem is kell rengeteg új ruhát vásárolni, egy kis ihlettel más színben tűnhetnek fel a már meglévő holmik. Sokszor az hozza meg a változást, ha más-más kombinációkat próbál ki az ember.

A stílus nem kor kérdése: sikkes nők ötven felett

A hírességek között szép számmal akadnak jól öltözött nők, akiknek a stílustippjeit nem nehéz ellesni. A legtöbben nem csupán a vörös szőnyegre választanak izgalmas kreációt, a hétköznapokban úgyszintén szeretik a jól kombinálható, mégis különleges holmikat. Az egyedi stílus mindenkinél megjelenik, a galériánkban bemutatott sztárok egytől egyig rendelkeznek olyan kedvenc darabokkal, amelyek évről évre mindig másként jelennek meg a szettjeikben, ezáltal sohasem tűnnek unalmasnak.

 

Jennifer Aniston például évtizedek óta szerepel a jól öltözött nők listáján. Vannak bevált praktikái, ilyen például az egyszerű, fekete pántos ruha, melyet számos alkalommal viselt már. Kedveli a letisztult darabokat, a farmert, dzsekiket és magassarkúkat, melyekkel remekül kihangsúlyozhatja a nőies vonalait anélkül, hogy erőltetetté válna a megjelenése.

Ám nem csupán a Jóbarátok sztárjától érdemes ellesni a trükköket, hiszen többek között Carla Bruni és Julianne Moore is remek stílusérzékkel rendelkeznek. Az egykori francia first lady a feketére és az izgalmas anyagokra esküszik. Julianne repertoárjában pedig gyakran szerepelnek az élénk színek, minták.

A hírességek sokféle stílusból válogatnak, vannak, akik az elegáns, letisztult stílusjegyeket kedvelik, míg mások repertoárjában gyakran bukkannak fel a bohém elemek. Ám az közös bennük, hogy olyan alapdarabokat viselnek, melyek szinte mindenkinek jól állnak, és többféle módon kombinálhatók.

 

Kiemelt kép: Gregg DeGuire / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés