Még egy fekete-fehér címlap is egészen izgalmassá válik, ha Monica Bellucci szerepel rajta. A színésznő a görög Vogue márciusi borítóképein bizonyítja, hogy a női vonzerő megnyilvánulásához nem kell különösebb felhajtás.

hirdetés

Monica Bellucci az a fajta nagybetűs nő, akiből természetes módon árad a csábító vonzerő, és ehhez nem kell fiatalabbnak tűnnie a koránál, vagy erőltetetten pózolnia, hiszen az egész lényében ott van a varázslat. Tisztán és magától értetődően flörtöl a kamerával, könnyedén szabadjára engedve a nőies energiákat. Ez a fajta őszinte, nyílt tekintetű kommunikáció manapság szinte kiveszőben van a divatfotók világában.

Ártatlan pillantással a harisnyáját igazgatja, mintha csak rajtakapta volna a fotós, és lám, nem szükséges egyetlen meztelen, ruhátlan testrész sem ahhoz, hogy lebilincselje a tekintetet. Annál titokzatosabb és annál izgatóbb!

Monica Bellucci a Vogue-címlap királynője: taníthatná a természetességet

A görög Vogue főszerkesztője, Thaleia Karafyllidou a legendás német fotósnőt, Ellen von Unwerthet bízta meg a képek elkészítésével, a közös munkából pedig gyönyörű fekete-fehér divatfotók születtek. A magazin művészeti vezetője, Rinétta, valamint a kreatív és divatigazgató, Nicholas Georgiou egy roppant letisztult, kissé múltidéző hangulatú látványvilágot képzeltek el közösen, melyhez nem kell monumentális háttér, élénk színkavalkád és óriási felhajtás, hogy valóban működjön és célba érjen.

Ehhez a koncepcióhoz tényleg Monica Bellucci a legjobb modell, aki már a Dolce & Gabbana egyszerű divatfotóin is bizonyította, hogy a vonzerő nem olyasvalami, amit ki lehet erőszakolni, ám, ha valakinek bőven megadatott, akkor mindenféle felhajtás nélkül érvényesülni fog, a maga szimpla valójában.

Az 58 éves színésznő természetes bája és kortalan szépsége pontosan ilyen, nem kell hozzá nagy körítés, túldimenzionált háttértörténet vagy eget rengetően szexi beállás, elég egy apró, elvétett mozdulat, és megtörténik a csoda.

A divatszerkesztő, Eline Hoyois egyszerű, ám roppant nőies ruhákban szerette volna megmutatni Monica Bellucci csodás alakját, ezért főként klasszikus darabokat válogatott össze, melyek a mai trendjegyeket is magukon viselik. Az első címlap olyan, mint egy elkapott, kimerevített filmjelenet. A színésznő egy Chanel kabátkát és egy tollas, Courtois Paris kalapot visel, harisnyájának mintája pedig szexisen kivillan a ruha alól.

Szintén klasszikus jelenetet idéz a második címlap, melyen Monica Bellucci Saint Laurent kabátban és Christian Louboutin tűsarkúban jelenik meg, megvillantva formás lábait.

A harmadik kép is magában hordozza azt az esszenciát, amitől Monica igazi végzet asszonya típus. Elég, ha szórakozottan rágcsálni kezdi a napszemüvege szárát, és máris felperzseli maga körül a levegőt. Bár a Saint Laurent műszőrme kabátja sokat takar, a színésznő ellenállhatatlan vonzereje így is tökéletesen érvényesül.

Miközben manapság egymást érik a lenge ruhás és meztelen címlapok, a görög Vogue címlaptörténete arról mesél, hogy a csábítás művészete több a puszta kirakatnál.

Kiemelt kép: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés