Gyönyörű anya-lánya párossal indította a júliust az olasz Vogue, a címlapon Monica Bellucci és modell lánya, Deva Cassel szerepel. Két generáció, negyven év korkülönbség, de ugyanaz a megfoghatatlan szépség, ami nem függ az időtől.

hirdetés


Monica Bellucci és Vincent Cassel idősebb lánya, a 16 éves Deva csak nemrég csöppent bele a modellszakmába, de már két kampánnyal és öt nemzetközi címlappal büszkélkedhet. Ám ez az első magazinborító, amit édesanyjával közösen vállalt. A privát családi fotókat leszámítva, legutóbb akkor szerepeltek együtt a kamera előtt, amikor Fabrizio Ferri csodás képeket lőtt a várandós színésznőről.

A hetedik hónapban járt akkor, és szinte hihetetlen, hogy eltelt 16 év, és most itt ez a fiatal hölgy, aki nem csak a divat világában, hanem az életben is a szárnyait bontogatja. Minden édesanyának fantasztikus látnia, ahogy a gyermeke cseperedik, majd elindul a nagyvilágban, külön individuummá érik, és önállósodni kezd. Monica így nyilatkozott lányáról az olasz Vogue-nak, miközben őt figyelte a kamerák előtt:

– Ő ilyen, mindig szabad, 13 éves kora óta egyedül utazik a repülőn, és öt nyelvet beszél. Nem fél semmitől.

Bár Deva Cassel még nagyon fiatal, zsenge kora ellenére magabiztosan mozog a modellszakma világában. Édesanyja is modellként kezdte pályafutását, sőt, a mai napig vállal fotózásokat. Májusban a Madame Figaro címlapján mutatta meg eszméletlen alakját, a magazin hasábjain néhány szolidan tálalt, lenge öltözetű fotó is megjelent róla. A színésznő szépségét mediterrán életképekkel hangsúlyozta a kreatív csapat.

Deva legutóbb a francia Elle magazin címlapján és divatanyagában szerepelt, emellett édesanyjához hasonlóan, a Dolce & Gabbana kampányarca lett. A hír ugyan még nem hivatalos, de az olasz Vogue megszellőztette az információt, hogy Monica Bellucci gyönyörű lánya hamarosan a Christian Dior divatház nagykövete lesz.

Csodás fotókon anya és lánya: Monica Bellucci és Deva Cassel

Az 56 éves Monica Bellucci és 16 éves lánya egyforma Dolce & Gabbana-ruhában látható az olasz Vogue címlapján, még a frizurájuk és a sminkjük is nagyon hasonló. Ez szándékos koncepció volt a magazin kreatív igazgatójától, Ferdinando Verderitől. A szépség minden életkorban ott van, ezt szerette volna kihangsúlyozni a kreatív csapat és a fotós, Paolo Roversi.

Roversi számos alkalommal fotózta már a színésznőt, de a lányát most először kapta lencsevégre. Bár külsőleg nagyon hasonlít édesanyjára, a kisugárzásuk egészen más, és ezt igyekezett a fotós is megragadni fényképezőgépével. Az érett és szirmait bontogató szépséget nem egymással szembe kívánta állítani a magazin, hanem szorosan egymás mellé helyezve mutatja be.

A stylist, Ib Kamara által összeválogatott ruhák is szimbolikus jelentéssel bírnak. Borvörös, hosszú dresszében Monica Bellucci igazi végzet asszonyaként jelenik meg, míg Deva Cassel a Tudor-gallérral, maga a játékosság.

A művészi beállítások, és az elmosódó képi világ csak még inkább fokozza ennek a történetmesélő fotósorozatnak a különlegességét, melyben röviden, tömören, ott van az élet legőszintébb szépsége.

Kiemelt képek: Daniele Venturelli, Daniel Pier/NurPhoto/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés